Uppgifter: VM94-hjälten återvänder till svenska A-landslaget.

Förbundskapten Erik Hamrén har lämnat Sveriges A-landslag. Nu tar Janne Andersson över och i skrivande stund håller han på att bygga sin ledarstab som ska leda Sverige in i framtiden och allra närmast VM-kvalet i höst. Då kan Andersson vänta sig till en riktigt rutinerad räv för att bygga om landslaget.

Peter Wettergren är redan klar som assisterande förbundskapten och Tom Prahl som scout i den nya ledarstaben. Nu talar även mycket för att en av VM94-hjältarna kan få en ledarroll. Det handlar om Jonas Thern som lämnade sin landslagskarriär 1997 efter 75 landskamper och ett VM-brons 1994 samt Guldbollen 1989 som främsta meriter. Nu kan Thern återvända till A-landslaget igen.

SportExpressen avslöjar att Janne Andersson vill ha in Thern in en roll som scout men även närvara vid landslagsträningar. Enligt uppgifter har parterna kommit långt i förhandlingarna.
– Jag håller på att sätta organisationen nu och jag ska träffa en del personer som jag vill ha in. Men jag kommenterar ingenting förrän något är klart. Nu har vi inget att kommunicera, säger Andersson till SportExpressen.

LÄS MER: Magiska bilderna från bästa midsommaraftonen någonsin.

Jonas Thern – Super Swede

https://youtu.be/GpkdDMZOCts

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.