Uppgifter: VM-svensken ytterst nära flytt till PL-klubben

Ludwig Augustinsson var en av Sveriges allra mest framstående spelare i VM. Det har fått klubbar att få upp ögonen för honom.
Enligt uppgifter till Bleacher Report är den svenske backen nära en flytt till PL-nykomlingen Fulham.

Ludwig Augustinsson var med och vann U21 EM-guld 2015. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt och i Werder Bremen har 24-åringen tagit en startplats.

Backen var en fast pjäs på vänsterbacksplatsen under VM i Ryssland och mot Mexiko tryckte han dit sitt första landslagsmål.

Augustinsson nära Fulham

Prestationen under mästerskapet har fått större klubbar att visa intresse för Augustinsson. Och nu verkar det bli spel i England.

Enligt uppgifter till Bleacher Report-journalisten Dean Jones har Werder Bremen, som värvade svensken så sent som förra sommaren, vara ytterst nära med Fulham om en övergångssumma. Den ansedda hemsidan Transfermarkt värderar Augustinsson till 66 miljoner kronor. Men efter VM-succén kan prislappen landa på betydligt mer.

Premier League-nykomlingen tog steget upp från Championship via kvalet i våras och är tillbaka i den högsta ligan för första gången på fem år. Mycket talar nu för att vi kommer få ännu en svensk spelare i Premier League nästa säsong.

LÄS MER: Uppgifter: Ny Premier League-klubb leder jakten på Forsberg

Storklubbens vackra gest – bjuder in hela fotbollslaget efter grottdramat i Thailand