Uppgifter: Tre allsvenska klubbar i jakt på anfallaren

Uppgifter: Tre allsvenska klubbar i jakt på anfallaren

Sam Johnson har rapporterats vara på väg bort från Kina.
Nu uppger Fotboll Direkt att tre allsvenska klubbar är ute efter att värva 23-åringen.

Inför säsongen 2015 värvades Sam Johnson av Djurgården. Under hans 1,5 år i klubben gjorde anfallaren 17 mål på 41 matcher innan flyttlasset gick vidare till Kina.

Förra veckan kom det uppgifter om att Johnsons kinesiska klubb Wuhan Zall ville låna ut honom och att Göteborg var en av intressenterna. Även hans tidigare klubb Djurgården uppgavs vara medvetna om anfallarens situation och sades följa utvecklingen.

Nu rapporterar Fotboll Direkt om att även Malmö gett sig in i leken. Klubben ska dock inte var intresserade av ett lån utan vill istället köpa liberianen.

Något som kan bli svårt enligt Johnsons rådgivare.
– Nu tror jag inte allsvenskan blir aktuellt för Sam men det stämmer att även MFF visat intresse, men de vill inte låna, bara köpa, och det blir nog lite för dyrt, säger Tore Eliasson till Fotboll Direkt.

Eliasson påpekar också att Johnson är Djurgårdare ”ut i fingerspetsarna” men säger samtidigt att det i dag inte finns några kontakter med klubben.
– Jag kan säga så mycket att blir det Sverige igen så är det, om det inte blir Djurgården, bara två klubbar som kan bli aktuella och det är Malmö FF och IFK Göteborg, säger rådgivaren till sajten.

LÄS MER: Uppgifter: Klubbarna är överens – så mycket betalar de för supertalangen