Uppgifter: ”Svennis” erbjuden förbundskaptensjobbet – bekräftar själv intresset

Sven-Göran Eriksson verkar komma allt närmare ett nytt jobb.
Nu rapporterar Sky Sports att ”Svennis” blivit erbjuden tjänsten som Iraks nye förbundskapten.

Sven-Göran Eriksson har tränat storlag så som Benfica, Manchester City och Lazio. 2006 klev han av jobbet som Englands förbundskapten och har därefter också coachat Elfenbenskusten och Mexiko.

De senaste veckorna har rykten om en återkomst till förbundskaptensjobbet för 70-åringen blivit allt hetare. Senast i helgen sades han vara nära att göra klart med Kamerun. Men nu vänder det än en gång.

”Svennis” nära Irak

Till en början var det Iraks landslag som sade sig vara intresserade av ”Svennis” tjänster. Och nu har de tagit det ett steg närmare.

Enligt uppgifter till brittiska Sky Sports har Irak erbjudit Eriksson ett treårskontrakt. Svensken väntas fatta sitt beslut i nästa vecka.

89:e plats på världsrankningen

Irak ligger för närvarande på 89:e plats på världsrankningen. Tackar ”Svennis” ja till jobbet kommer han leda dem över Asiatiska Mästerskapen nästa år samt i kvalet till VM 2022.

I en intervju med SVT Sport i förra veckan bekräftade tränaren intresset från Irak.
– Vi har inte kommit långt ännu, men det är ett av lagen som är intresserade. Vi har inte kommit till skott alls och det är helt fel att jag har kommit överens med någon, sa ”Svennis” då.

LÄS MER: Bomben: Zinedine Zidane kan ta över PL-giganten: ”Den första de ringer”

Emil Forsberg bekräftar intresse från storklubben: ”Det är smickrande”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);