Uppgifter: Rekordaffären i hamn – stjärnan lämnar för ligarivalen

Uppgifter: Rekordaffären i hamn – stjärnan lämnar för ligarivalen

Han har varit en av sommarens stora snackisar och ryktas bort från Swansea. Nu ser till slut Gylfi Sigurdsson ut att lämna Swansea för ligarivalen Everton – för en rekordsumma.

Gylfi Sigurdsson fick en nystart på karriären i Swansea efter att ha lämnat Tottenham. Den offensiva mittfältaren stod förra året för nio mål och 13 assist i Premier League för den walesiska klubben och under sommaren har flera klubbar på nytt visat intresserade för hans underskrift. Everton har suttit i förarsätet för att plocka in frisparksspecialisten Sigurdsson – och nu verkar allting vara klart.

Enligt uppgifter till både Daily Mail och ansedda The Guardian har Swansea accepterat ett bud på 45 miljoner pund, motsvarande 468 miljoner kronor, för att plocka över Sigurdsson till Merseyside. 27-åringen blir därmed Evertons dyraste värvning i klubbens historia, en placering som tidigare hölls av Romelu Lukaku som kostade klubben runt 320 miljoner kronor 2014. Det enda som nu saknas är enligt brittisk media en avklarad läkarundersökning.

LÄS MER: Klopps ultimatum – för att släppa superstjärnan till Barcelona