Uppgifter: Nu kan Arsenal blåsa Liverpool på storvärvningen

I början av sommaren pekade allt mot en enda riktning.
Att Virgil van Dijk skulle lämna Southampton för Liverpool.
Men efter segdragna förhandlingar kan nu Arsenal blåsa rivalen.

Liverpool var alldeles för heta på gröten i början av sommaren i sina försök att värva Virgil van Dijk. Liverpool sågs som favoriter framför Manchester City för att värva 26-åringen. Men Liverpool gjorde även bort sig.

De tog kontakt med holländaren innan de hört av sig till Southampton som sitt intresse. Ett regelvidrigt sätt att hantera övergångar och Southampton reagerade kraftig genom att hota om anmälning. Liverpool tvingades gå ut offentligt och be om ursäkt och sedan dess har det varit ganska så tyst på den fronten.

Den där jättevärvningen ser inte ut att bli av till Anfield. Och då ser Arsenal sin chans. Enligt flera engelska medier har Londonklubben lagt ett bud på hela 490 miljoner kronor för van Dijk.

Tränaren Arsene Wenger ser gärna förstärkning till defensiven och chansen att få sno åt sig en av Englands mest jagade mittbackar lockar fransmannen. Tidigare under sommaren har Arsenal lagt sina pengar på anfallaren Alexandre Lacazette från Lyon och vänsterbacken Sead Kolasinac från Schalke.

LÄS MER: Svaret efter Barcelonas fula värvningsförsök mot Manchester United.