Uppgifter: Graham Potters nya drömjobb – aktuell för Premier League-klubb

.

Brighton klarade precis undan nedflyttning i Premier Leauge – och tränare Chris Hughton har fått sparken.
Enligt flera engelska journalister kan en ersättare redan vara nära.
Och det kan bli Graham Potter som får sitt första Premier League-uppdrag.

Brighton & Hove Albion var länge illa ute i Premier League, men efter att den sista omgången spelats så står det klart att man med två poängs marginal får spela kvar även nästa säsong.

Det var dock inte övertygande nog för klubbledningen.

Sparkades direkt

Under måndagen, bara dagen efter 1-4-förlusten mot Manchester City i den sista omgången, meddelade man att tränare Chris Hughton och hela hans tränarstab får lämna efter mer än fyra år i klubben.

– Det här har varit ett av de svåraste besluten jag har tvingats fatta som ordförande, men det är beslut jag måste ta med tanke på vår form under andra halvan av säsongen. Vi har bara vunnit tre av våra senaste 23 ligamatcher, vilket innebar en stor risk för nedflyttning. Det är med detta i åtanke, och våra insatser under den perioden, som jag har känt att det är dags för en förändring, säger klubbens ordförande Tony Bloom, enligt Expressen.

Foto: Bildbyrån

Brighton har redan inlett jakten på en ersättare – och enligt såväl odds som journalister så kan det vara en – minst sagt – svenskbekant som tar över.

Graham Potter, som var i Östersund fram till förra året, är nämligen högaktuell för att få sitt första Premier League-jobb.

”Han är perfekt”

Det senaste året har han tränat Swansea i Championship.

”Brighton har sparkat Hughton – och tittar redan på att ta in Swanseas Graham Potter som ersättare”, skriver Graeme Bailey, journalist på Daily Mirror.

Foto: Bildbyrån

Ed Malyon, journalist på The Independent, tror dock att Brighton kommer gå efter någon annan – men hyllar Potters tränaregenskaper.

”Jag förväntar mig att de väljer något mer ”utanför boxen”, men Potter har en historia av att överprestera med små budgetar, så ur den aspekten är han perfekt för Brighton”‚ skriver han.

Graham Potter tog över Östersund när klubben spelade i division 3, och tog klubben hela vägen upp till allsvenskan.

Han var även tränare när klubben tog sin första titel, Svenska Cupen, och tog även laget till Europa League.

Dela för att berätta vad du tycker om det här! 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);