Uppgifter: Graham Potter kan ta över Swansea

Uppgifter: Graham Potter kan ta över Swansea

Graham Potter har gjort ett fantastiskt jobb med Östersund. 
Och efter bragden i Europa League har intresset för tränaren ökat enormt. 
Nu uppges han vara en av kandidaterna att ta över Swansea i Premier League.  

Det går väldigt tungt för Swansea, som nu ligger sist i Premier League. I går stod det också klart att tränaren Paul Clement får sparken. Nu har jakten på hans ersättare inletts. Några namn som uppges vara aktuella att ta över klubben: Tony Pulis, Louis van Gaal, Ryan Giggs – och Graham Potter. Detta enligt sajten Wales Online.

Potter pekas ut som Swanseas nya tränare

Potters framgång med ÖFK har fått brittiska medier att intressera sig för tränaren. Bland annat åkte BBC upp till Jämtland för att göra ett längre reportage med engelsmannen. När den walesiska sajten nu sätter sig in i tränarfrågan i Swansea lyfts Potter upp som en tänkbar kandidat. Så här skriver sajten:
”Det är inte många som hört talas om Potter, men mannen som föddes i Solihull gör stordåd i Sverige, där han har revolutionerat Östersunds FK”

Det finns vissa likheter mellan Swansea City och Östersunds FK. Båda klubbarna har gjort en imponerande resa i seriesystemen. Och båda klubbarna har gjort sig kända för att testa nya metoder. Just därför kan Swansea bli klubben som vågar ta in Potter.
”Han är bara 42 och har många år kvar i karriären, men det kan inte dröja länge innan brittiska klubbar knackar på – kan Swansea bli den första? Det är en risk, men Swansea är inte rädda för såna.”

Den 15 februari ställs Östersund mot Arsenal i Europa League hemma på Jämtkraft Arena. Om Graham Potter är med då, det återstår att se…

LÄS MER: Arsene Wengers jättehyllning till Graham Potter och Östersunds FK

[arve url=”https://youtu.be/znlD4oPqyPQ” /]