Uppgifter: Forsberg vill lämna – och här är klubbarna som jagar svensken

Uppgifter: Forsberg vill lämna – och här är klubbarna som jagar svensken

Emil Forsberg vill lämna RB Leipzig.
Detta rapporterar tysk media under torsdagen.
– Det kanske är dags att testa i någon av de riktigt stora klubbarna, säger Forsbergs agent Hasan Cetinkaya till Sportbladet.

Emil Forsberg har haft en fantastisk säsong i tyska RB Leipzig. Svenskens åtta mål sanslösa 22 assist var en starkt bidragande faktor till att nykomlingen tog Bundesliga med storm och överraskande slutade tvåa efter överlägsna giganten FC Bayern.

25-åringens succé har gett eko i fotbolls-Europa. Enligt medier runtom på kontinenten jagas Forsberg nu av en rad storklubbar som Arsenal, Roma, Liverpool och Milan.

Mittfältarens agent Hasan Cetinkaya hintar om att det kan vara dags för Forsberg att testa lyckan i en ny miljö.
– Givetvis så vet RB om att om de ska behålla Emil så behöver man hela tiden se till att göra Emil nöjd. Han har betalat tillbaka tio gånger om till klubben. Det kanske är dags att testa i de stora klubbarna, säger Cetinkaya till Sportbladet.

Forsbergs mäktiga 22 assist var mest av alla i de stora ligorna i fotbolls-Europa. En siffra som också är bäst i Bundesligas historia. Svenskens agent bekräftar att den klubb som vill lägga vantarna på mittfältaren kommer att få hosta upp ordentligt med slantar.
Det är klart att det kommer att vara en hög prislapp med tanke på att han varit kung i Bundesliga och är en av Europas bästa mittfältare på sin position. Han har skrivit historia, säger Cetinkaya till tidningen.

Enligt tyska Kicker har Forsberg nyligen haft ett möte med Leipzigs sportchef Ralf Rangnick då han sagt att han vill lämna klubben i sommar. Ett rykte som Cetinkaya avstår från att varken bekräfta eller dementera.
Det enda jag kan säga – av respekten för Ralf – är att han är den som tar sista beslutet. Vi har byggt upp det här tillsammans med Ralf, och vi skulle aldrig ta fajten mot honom. För mig är han en hedersman och det är han som bestämmer framtiden. Han har gjort, och kommer alltid göra, det bästa för Emil, säger agenten till tidningen.

LÄS MER: När Forsberg avslöjade sin dolda talang – och visade vilket unikt bollgeni han är