Uppgifter: Efter miljardaffären – nu jagas Chelseas succéman av Barcelona

Marcos Alonso har gjort stor succé i Chelsea. Men enligt brittisk media kan han vara på väg att lämna – för Barcelona.

Det var under de sista skälvande timmarna av förra årets deadline-day som det blev klart att Marcos Alonso lämnade Fiorentina för att skriva på ett femårskontrakt med Chelsea. Många tvivlade på huruvida spanjoren skulle klara av att anpassa sig till den brittiska fotbollen – men han överraskade alla.

Alonso stod för en stark fjolårssäsong i London-klubben och i år har det gått än bättre. I derbyt mot Tottenham blev vänsterbacken stor matchhjälte med två mål. Men snart kan han vara på väg bort – för att flytta hem till Spanien.

Ska ersätta Alba

Enligt uppgifter till bland annat The Sun, vars uppgifter må bör tas med en nypa salt, ska Barcelona ha siktet på att värva Alonso. Tanken från den katalanska klubben, som har kassaskåpet fullt av pengar efter Neymar-försäljningen, ska vara att ersätta Jordi Alba med den kvicke 26-åringen.

Huruvida Chelsea och Antonio Conte är sugna på att släppa sin guldklimp är oklart. Men räkna med att Barcelona får betala en rejäl slant för att ro den här affären i hamn. Enligt ansedda Transfermarkt värderas Alonso till 25 miljoner euro, motsvara 240 miljoner kronor. En summa som säkerligen kan komma att bli betydligt högre om Chelsea ska låta honom lämna.

LÄS MER: PL-giganterna i transferkrig – gör upp om Barcelonas jättetalang