Uppgifter: Efter alla spekulationer – här är beskedet om Wengers framtid

Arsene Wenger stannar i Arsenal.
Detta skriver brittiska medier under måndagen.
Wengers nya avtal väntas presenteras på onsdag eller torsdag.

Arsenal har haft en mörk säsong. En säsong som präglats av spelarkontroverser, skador och dåliga resultat.

Efter en sjätteplats i ligan missar klubben för första gången sedan säsongen 95/96 Champions League. Och nu riskerar truppen att tappa flera av sina stjärnspelare som Alexis Sanchez och Mesut Özil, som länge vädrat missnöje över lagets svaga prestationer.

Den som haft det allra tuffast är Arsene Wenger. Den rutinerade managern som varit klubben trogen sedan 1996 har aldrig tidigare missat världens största klubblagsturnering. Och nu ropar många supportrar på fransmannens avgång.

Under lördagen fick dock Wenger och Arsenal äntligen jubla. Efter en prestigefylld seger mot mästarna Chelsea med 2-1 säkrade klubben säsongens första och enda titel, FA-Cupen.

Det var en väldigt glad Wenger som syntes efter triumfen. En match som kan ha betytt mer för den rutinerade managern än bara ytterligare en trofé att ställa i prisskåpet.

Under måndagen rapporterar nämligen flera brittiska tidningar om att Arsenals klubbledning nu bestämt sig för att förlänga fransmannens kontrakt. Enligt brittiska Times har Arsenals ägare Stan Kroenke förberett ett två-års kontrakt för Wenger. Ett avtal som väntas presenteras på onsdag eller torsdag.

Wengers kommentarer efter helgens seger visar att fransmannen vill stanna i klubben som han varit trogen i över två decennier.
Det bästa argumentet för att jag ska stanna är att titta på matchen. Jag har spelat ut mitt kontrakt och jag tycker att jag visat upp exakt samma engagemang, sade Wenger till brittiska Telegraph.

En som tycker att Wenger borde få chansen att fortsätta är lagets stjärnmittfältare Aaron Ramsey. Walesaren nickade i lördags in det avgörande 2-1 målet. Efteråt talade han sig varm om sin manager.
Han gjorde en förändring och det gav resultat. Förhoppningsvis kör vi vidare på det nästa säsong. Vi är skyldiga honom det här, sade Ramsey efter matchen.

Wenger har gjort totalt 23 år i Arsenal och har bland annat vunnit tre ligatitlar och sju FA-cuptitlar med klubben.

Wenger om sin framtid efter FA Cup-vinsten:

LÄS MER: När Limpar sänkte Liverpool med fräckisen Arsenalfansen pratar om än idag