Uppgifter: De vinner kampen om jagade storstjärnan Erling Haaland – uppges nära superavtal med giganten

Varenda storklubb i Europa har jagat honom.
Nu tycks Erling Haaland, 20, närma sig en flytt från Borussia Dortmund.
Enligt uppgifter är han överens om en storflytt.

Erling Haaland var en av Europas mest jagade spelare då han började vräka in mål för RB Salzburg i Österrike för något år sedan. Många blev förvånade då den norske supertalangen valde Borussia Dortmund, då det fanns betydligt större klubbar intresserade, men han menade på att det skulle vara bäst för hans utveckling, och fel har han inte haft.

Enorma succén

I den tyska storklubben har Haaland växt fram som en av hela fotbollsvärldens mest fruktade målskyttar, och intresset kring honom har inte direkt svalnat. I takt med att han nu räknas som en av sportens allra största stjärnor så har de allra största klubbarna ryktats vara villiga att värva honom redan den här sommaren, och det har tidigt stått klart att bara ett fåtal klubbar skulle kunna ha råd.

Erling Braut Haaland, fotboll
210327 Erling Braut Haaland of Norway during the FIFA World Cup Qualifier football match between Norway and Turkey on March 27, 2021 in Malaga. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0111

Det har framför allt pratats om Manchester United och Manchester City, men även Chelsea som är på jakt efter en ny spetsanfallare. Men det har även funnits intresse från de spanska giganterna Barcelona och Real Madrid, och tidigare under våren blev det stor uppståndelse då de förstnämnda träffade Haalands pappa i Spanien.

Uppges överens

Men nu tycks Haaland nära en ny klubb, och då får Barcelona ge sig mot Real Madrid, om vi ska tro rapporterna. Los Blancos är på jakt efter en ny superstjärna och nu tycks man vara villiga att betala det som krävs för att få över Haaland till Spanien redan här sommaren. Det är sajten SportMediaset som skriver att Haalands agent Mino Raiola nu ska ha kommit överens med presidenten Florentino Perez om en övergång.

200208 Erling Braut Haaland of Borussia Dortmund ahead of the Bundesliga football match between Bayer Leverkusen and Borussia Dortmund on February 8, 2020 in Leverkusen. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Det som krävs nu är att Real Madrid, enligt uppgifterna, betalar en övergångssumma på över miljarden kronor, och därefter ska Haaland dessutom få en lön som ska ligga bland världens högsta – dock precis bakom de tre troligtvis bäst betalda just nu, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Neymar. Haaland har en klausul som möjliggör en flytt till betydligt lägre summor, men den påbörjas först nästa sommar, så för att få till en flytt redan nu behöver Real Madrid betala ordentligt – och de tycks de nu villiga att göra.

Erling Haaland gjorde den gångna säsongen hela 27 mål på 28 matcher i Bundesliga, och dessutom 10 mål på 8 matcher i Champions League.

Är det här rätt klubbval för Erling Haaland?

LÄS MER: Uefas svar efter jättekritiken från Danmark – förklarar nu kontroversiella beslutet: ”En känslig situation”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!