Uppgifter: Arsenal kan blåsa storklubbarna på landslagsstjärnan – helt gratis

Uppgifter: Arsenal kan blåsa storklubbarna på landslagsstjärnan – helt gratis

Mesut Özil och Alexis Sanchez väntas lämna Arsenal – antingen i vinter eller som bosman nästa sommar. 
Men som plåster på såren kan Arsenal blåsa storklubbarna på den jagade supertalangen – helt gratis. 

Det är inte lätt att vara Arsene Wenger just nu. Sexa i tabellen, långt efter serieledande Manchester City och en potentiell spelarflykt att vänta.

Men snart kanske fansen får något att glädjas över. För enligt brittiska medier kan Arsenal plocka in Schalke 04:s landslagsman Leon Goretzka gratis nästa sommar.

22-åringen sitter på ett utgående kontrakt med Schalke 04 och väntas lämna klubben. Men Arsenal är inte ensamma om intresset, brittiska medier har tidigare skrivit att Barcelona, Manchester City, Liverpool, Bayern München och Juventus vill knyta till sig tysken.

Kan ersätta Mesut Özil

Att Mesut Özil och Alexis Sanchez kommer lämna Arsenal står redan klart. Frågan är bara om det blir i januari eller nästa sommar.

Klubbens nye scout Sven Mislintat, som närmast kommer från Schalkes lokalrival Borussia Dortmund, har därför fått i uppgift att hitta lämpliga ersättare. Och det är där Goretzka kommer in i bilden. Mislintat har järnkoll på Bundesliga och ska ha pekat ut landslagsmannen som ersättare för Özil.

Om värvningen går igenom blir det andra gången på kort tid som Arsenal plockar in en nyckelspelare från Schalke på free transfer. Inför den här säsongen kontrakterades den 24-årige bosniske ytterbacken Saed Kolasinac.

LÄS MER: Chockuppgifter: Nu kan svenske U21-talangen byta landslag – för att få spela VM