Underbara bilderna som visar varför Ghana är VM:s allra skönaste lag – fotbollsvärlden älskar det här

Det råder fotbollsfeber i Ghana.
Nationen deltar just nu i VM i Qatar – och då visar landets befolkning att man kan bjuda på underhållning.
Inte minst parlamentarikern Isaac Adongo som använde den engelske mittbacken Harry Maguire som argument i en debatt.

Ghana gör sitt fjärde världsmästerskap under VM i Qatar – och vi alla minns nog hur det såg ut 2010 när man på ett brutalt sätt åkte ut i kvartsfinalen. 2022 är man alltså med igen, och man har minst sagt satt avtryck. Inte bara på planen.

Helsköna Ghana

När Ghana mötte Sydkorea i den andra gruppspelsmatchen i grupp H hamnade en av landets ledare i blickfånget. Afrikanerna vann matchen med 3–2 och kort efter slutsignalen sågs Sydkoreas stora stjärna Heung Min Son i tårar. Läge att trösta koreanen kanske? Icke då. Istället steg den ghananske ledare fram och tog en selfie med den gråtande världsstjärnan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

FOTO: Skärmdump/Twitter

Men det stannar inte där. För under torsdagen hamnade man från ghananskt håll i centrum igen – men denna gång av en något annorlunda anledning. Det rör sig om parlamentarikern Isaac Adongo, som i en debatt kring landets budget valde att lyfta fram den engelske mittbacken Harry Maguire i ett av sina argument.

LÄS MER: Frida Karlsson och Ebba Anderssons chock i Norge – överraskades av oväntad gest från Therese Johaug(!)

”Ekonomins Maguire”

Adongo kallar sin motståndare, videpresidenten Mahamudu Bawumia, för ”Ekonomins Maguire”.
– Jag var lycklig när Ghana vann sin match, men det finns en spelare i England som heter Harry Maguire. Han är försvarare. Han ansågs vara en av de bästa backarna i världen och Manchester United låg i botten. Han blev senare det största hotet i sitt eget straffområde, då han tacklade lagkamrater och assisterade motståndare. Herr talman, när du ser motståndaren gå mot mål kommer Maguire göra målet åt dem. Och vi har en ”Ekonomins Maguire”, säger han.

Bilderna visar också hur Adongos uttalande bidrar till många skratt i lokalen, och man kan inte låta bli att skratta till över hans sköna grepp.

Artikeln fortsätter efter klippet.

FOTO: Skärmdump/Twitter

Under matchen mot Sydkorea har ett klipp på Ghanas läkarteam också spritt sig där de båda kan ses springa in på planen minst sagt synkad stil.

LÄS MER: Svenska jätteilskan: William Poromaa chockar alla med barnförbjudna sågningen: ”Ett väldigt kraftigt ord”

Se klipp: