Tydliga svaret från Sverige – efter stora kritiken mot Cristiano Ronaldos omtalade bild: ”Det finns ingen…”

Cristiano Ronaldo har corona.
Bara timmar innan beskedet la superstjärnan ut en bild där han är nära sina lagkamrater.
– 
Vi har ingen rädsla inför matchen att bli smittade av Portugals lag, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Sverige möter Portugal på bortaplan i Nations League på onsdagskvällen, och inför stormötet så har nästan allting handlat om Cristiano Ronaldo. Det är lätt att förstå varför då anfallaren är den överlägset starkast lysande stjärnan på planen, och han har dessutom en fin historia mot just Sverige.

Nya diskussionerna

När nationerna möttes senast, för en månad sedan, gjorde superstjärnan två klassmål och avgjorde således tillställningen på egen hand. Men under tisdagen kom det stora chockbeskedet att Ronaldo, som inlett säsongen strålande i Juventus, missar matchen.

200908 Cristiano Ronaldo of Portugal celebrates the 0-1 goalduring the Nations League football match between Sweden and Portugal on September 8, 2020 in Stockholm. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Anledningen är att Ronaldo testats positivt för corona, och är därmed satt i karantän. Men diskussionerna har tagit fart rejält efteråt ändå.

Omtalade bilden

Anledningen är en bild som Ronaldo själv publicerade på Instagram bara timmar innan coronabeskedet, då han äter middag med sina lagkamrater. Avståndet mellan spelarna på bilden är inte överväldigande – vilket har lett till kritik om att fler i landslaget kan vara smittade.

– Vi har ingen rädsla inför matchen att bli smittade av Portugals lag, säger dock förbundskaptenen Janne Andersson enligt Aftonbladet.

201013 In this handout photo from the Portuguese football association, Cristiano Ronaldo of the Portuguese national football team attends a training session on October 13, 2020 in Lisbon. Photo: Diogo Pinto / Handout FPF / BILDBYRÅN

Marcus Berg menar att det svenska landslaget skyddar sig bra.

– Vi försöker skydda oss så gott det går, vi lever i vår bubbla. På något sätt så kan ju viruset komma men vi får direktiv och råd av doktorer hela tiden. Det har pågått ganska länge, vi har handskar och munskydd i klubblaget inomhus så man är skyddad och här har vi gjort många tester, säger Marcus Berg.

Skippade karantän

Diskussioner har även uppkommit kring huruvida Cristiano Ronaldo borde ha stannat i karantän inför träningsmatchen förra veckan. Dejan Kulusevski följde rekommendationerna och missade således Sveriges genrep mot Ryssland, någonting som Ronaldo alltså inte gjorde.

– Dejan följde de rekommendationer han fick där nere och det tycker jag att man ska göra i dessa tider. Därmed var han inte med i vår första match och anslöt sen i Kroatien. Sen huruvida Ronaldo och dem har suttit och resonerat det har jag ingen aning om hur de har gjort. Men han (Dejan) följde rekommendationerna som han blev tillsagd att göra och det var bra, säger Janne Andersson.

LÄS MER: Janne Anderssons svar – efter Kim Källströms oväntade landslagsutspel: ”Sa han det!?”

Få våra nyhetsbrev!