TV4-profilen ber om ursäkt – efter jätteilskan mot Bragdguldet: ”Jag borde fattat det…”

Sarah Sjöström vann Bragdguldet 2017 i går.
Då rasade TV4:s fotbollsexpert Olof Lundh.
Men i dag låter det annorlunda, i dag ber han om ursäkt.

När Sarah Sjöström vann Bradguldet för 2017 i går så enades de flesta om att hon var en värdig vinnare. Svenskan hade fullständigt dominerat i sim-VM och vunnit tre VM-guld, dessutom har hon slagit sex nya världsrekord under året.

Men det fanns även en stor kritik mot valet av bragdguldvinnare. För TV4:s fotbollsexpert Olof Lundh blev rasande mot att juryn hade valt Sjöström före herrlandslaget i fotboll.

”Det var givetvis fel”

Det var för honom en gåta och TV4-profilen gick öppet ut med sin ilska.
”Hur i helvete kunde inte landslaget får Bragdguldet? Avgå juryn! Inget ont om Sarah Sjöström men det herrlandslaget gjorde var en bragd”, skrev han på Instagram.

Men i dag låter det annorlunda från Lundh. Efter att känslorna lagt sig kliver han ut och ber om ursäkt.
”Svordomar är aldrig bra. Att skriva avgå juryn var en överdrift – får ju höra det själv då och då för olika priser där jag är med i juryn – och det är en del av den jargong likt ‘avgå alla’ som då och då valsar om kring. Det var givetvis fel att skriva på det sättet. Jag om någon borde fatta det. Ber om ursäkt för de slappa formuleringarna”, skriver fotbollsexperten i sin blogg på Fotbollskanalen.

”Man måste kunna tycka det”

Ursäkten till trots tycker Lundh ändå att fotbollslandslaget förtjänar priset mer än Sjöström.
”Det handlar inte om att Sarah Sjöström är dålig eller att jag ser ner på henne eller hennes prestationer, det handlar om vad landslaget gjort. Nej, man har inte vunnit VM men att ta sig till VM som ett av 13 lag från Europa är stort för ett litet land som Sverige. Särskilt med tanke på motståndet på vägen. Det var för mig värt bragdguldet”, skriver Lundh i bloggen.
”Man måste kunna tycka att någon annan ska få priset utan att man för den skull ser ner på den som sedan får det.”

Dela om du tycker Sarah Sjöström är en värdig vinnare av Bragdguldet!

LÄS MER: Jätteilskan mot att Sarah Sjöström vann Bragdguldet: ”Hur i helvete… Avgå juryn!”