TV4-expertens kritik mot Dejan Kulusevski – efter chockbeskedet inför EM: ”Helt ärligt så ska bara…”

Dejan Kulusevski har covid-19.
Då kommer kritik från TV4-experten Astrit Ajdarevic.
”Man måste vara mer professionell”, skriver han.

Det var under tisdagseftermiddagen som chockbeskedet kom. När det svenska fotbollslandslaget skulle flyga från Stockholm till Göteborg för de sista dagarna inför EM så fick Dejan Kulusevski stanna kvar – det efter att ha testats positivt för coronaviruset.

Missar premiären

Landslaget bekräftade direkt att Kulusevski smittats under den ledighet som spelarna tilldelades, och kort efter beskedet om honom så kom även nyheten att Mattias Svanberg, mittfältare i EM-rruppen, även han testats positivt. Men just faktumet att Kulusevski över huvud taget smittades har kritiserats.

210605 Dejan Kulusevski of Sweden during a press conference after the international friendly football match between Sweden and Armenia on June 5, 2021 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

På sociala medier så var det många som valde att kritisera landslagsledningen för att ha gett spelarna ledigt. Många landslag har valt att gå in en bubbla i samband med EM för att minimera riskerna och kontakterna med andra, men den vägen valde alltså inte landslaget att gå, vilket många har tyckt varit fel, med facit i hand.

Expertens kritik

Men många menar även att spelarna själva har ett stort ansvar, och det kommer nu svidande kritik mot Dejan Kulusevski från den förre storspelaren Astrit Ajdarevic, som nu även är expert för C More/TV4.

”Helt ärligt så ska bara spelarna beskyllas för den här landslags incidenten. Vi snackar om ett EM, i pandemi tider!!! Då måste man vara mycket försiktigare. Detta är inte något som händer varje dag, detta är en DRÖM för varje fotbollsälskare. Då måste man vara mer professionell”‚ skriver han på Twitter.

Foto: C More

Tweeten från Ajdarevic skrevs redan på tisdagskvällen, och då hade inte Janne Andersson kommenterat Kulusevskis aktiviteter under ledigheten. Det gjorde han dock på tisdagseftermiddagen, och även då kom kritik från förbundskaptenen, framför allt kring det faktum att Kulusevski var på en tillställning med vänner, något som även cirkulerat i media.

– Jag har pratat med Dejan. Bakgrunden är att Dejan blev bjuden av sin syster och hennes pojkvän tillsammans med sin flickvän på en middag. När han kom dit var några av hans kompisar där, som en liten överraskning, säger Janne Andersson och fortsätter:

– Det var han jätteglad över. Hans grundinställning har varit att han haft covid redan. Men så här i efterhand kände han att det han gjorde inte alls var bra. Han beklagar verkligen att han var med på den middagen. Det gör jag också, för jag tycker inte att det var ett bra beslut.

LÄS MER: Knallen: Premier League-storklubben jagar Alexander Isak – kan värvas för hela 600 miljoner kronor(!)

Få våra nyhetsbrev!