Tunga uppgifter: Zlatan närmar sig en lösning – här spelar han nästa säsong

Zlatan Ibrahimovics framtid har verkligen pendlat fram och tillbaka.
Fortsättning i Milan, sensationell övergång till Hammarby eller lägger skorna på hyllan för gott.
Nu meddelar Gazzetta dello Sport att svensken är överens om ett kontrakt.

Italiensk fotboll närmar sig comeback efter att landet stängt ned helt och hållet på grund av coronaviruset. De italienska klubbarna har börjat kalla tillbaka sina spelare från deras hemländer och förhoppningen är att lagen kan börja träna snart.

Zlatan återvänder

En av dem som återvänder till Italien är Zlatan Ibrahimovic som är en Milanspelare fram till 30 juni. Eller lite längre än så beroende på vad som händer med den italienska säsongen i sommar.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200209 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after scoring 0-2 during the Serie A match between Inter and Milan on February 9, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92444

Senaste veckorna har Zlatan hållit igång genom att träna med Hammarby och således väckt enorm uppståndelse hemma i Sverige. För kan det verkligen vara så att ”Ibra” gör en sensationell övergång till Bajen?

Ibra nära lösning

Zlatans framtid har verkligen varit omdebatterad senaste månaderna och de tre främsta alternativen har varit tydliga. Fortsätta i Milan, flytta till Hammarby eller lägga ned spelarkarriären.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200417 Zlatan Ibrahimovic participates in a training session with Hammarby on April 17, 2020 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / Bildbyrån / Kod MT

Nu rapporterar italienska tidningen Gazzetta dello Sport att Zlatan närmar sig ett beslut. Där 38-åringen har kommit överens med Milan om ett kontrakt för nästa säsong.

Överens med Milan

Enligt uppgifterna ska parterna ha kommit överens om ett avtal för säsongen 2020-21 redan i januari när Zlatan skrev på korttidskontraktet för Milan. Så den ekonomiska biten är redan överenskommen och klar.

Det enda som återstår är att vd:n Ivan Gazidis ska sätta sig ned med Zlatan och skriva på pappren. Men då måste först den sportsliga ledningen för kommande säsong vara bestämd.

Tränarfrågan avgör

Enligt Gazzetta dello Sport vill Gazidis först få klarhet i vem som blir klubbens nya tränare, innan han sätter sig ned med svensken. Men tidningen rapporterar att Milan kommer att göra ett ordentligt försök att övertala Ibra att stanna kvar.

Enligt tidigare rapporter är det antingen nuvarande tränaren Stefano Pioli eller tysken Ralf Rangnick som tränar Milan i höst. Om Rangnick kliver in så lämnar klubbikonen Paolo Maldini sin roll som sportchef och det gillar inte alls Zlatan.

Så det återstår att se hur Milan löser den sportsliga ledningen kommande veckor och vad det faktiskt betyder för Ibrahimovics framtid i klubben.

LÄS MER: Chockbeskedet: Fotbollsikonen och förre storspelaren förd akut till sjukhus med hjärtproblem