Tord Grips hjärtskärande ord om bästa vännen Sven-Göran Eriksson – efter hemska cancerbeskedet: ”Aldrig sagt det”

De har följts åt i nästan 50 år.
Nu öppnar Tord Grip om bästa vännen Sven-Göran Erikssons hemska cancerbesked.
– Jag är så tacksam för den fina relation jag har med ”Svennis”, den betyder väldigt mycket för mig, säger Grip till Expressen.

Var än Sven-Göran Eriksson flyttade följde ständiga parhästen Tord Grip med och de har kamperat ihop under nästan 50 år tillsammans. Tränarkarriärerna har tagit radarparet till sju olika länder på fyra olika kontinenter och skapat en oerhört fin relation längs årens gång.

Grip och Svennis

Grips allra sista tränarjobb blev i Kosovo fram till 2016 när han gick i pension. Nu kämpar hans bästa vän för sitt liv efter att ”Svennis” offentliggjort att han drabbats av en obotlig cancer.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sven-Göran Eriksson, Svennis, Tord Grip
180326 Tord Grip och Sven-Göran Eriksson under en bokrelease för Tord Grips självbiografi Fotbollsspelarpojken den 26 mars 2018 i Stockholm. Foto: Ann Jonasson / BILDBYRÅN

Tränarikonen avslöjade den hemska nyheten i programmet ”Söndagsintervjun” på Sveriges Radio. Under intervjun pratade Eriksson också om relationen till sin långvarige vapendragare.
– Jag har lärt mig fantastiskt mycket av Tord som fotbollstränare, men också som människa. Jag pratar med Tord varje vecka, säger Svennis till radiokanalen.

”Aldrig sagt det”

Tord Grip blir alldeles rörd av 75-årige vännens fina ord och öppnar nu upp om deras unika relation.
– Vi har känt varandra sedan 1970-talet, det är en lång tid. Vi har upplevt mycket saker tillsammans, både roliga och mindre roliga. Men en sak kan jag säga, vi har aldrig sagt ett ont ord till varandra under alla de här åren. Aldrig, erkänner Grip i en intervjun med Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sven-Göran Eriksson, Svennis
180516 Sven Göran Eriksson poses for a portrait on May 16 2018 in Sunne Foto: Jeanette Dahlström /BILDBYRÅN/ cop 246

Svennis dystra hälsobesked kom som en chock för hela fotbollsvärlden men för Tord var det ingen nyhet. Han har varit med under hela sjukdomsförloppet och varit ett stort stöd för tränarkollegan.
– I början såg det ändå ganska bra ut tyckte vi, men sedan förstod man att det var illa. Det har varit jobbigt för Svennis så klart. Det är en hemsk sjukdom, säger Grip till kvällstidningen.

LÄS MER: Sven-Göran Erikssons svar till Zlatan – efter stenhårda attacken på Janne Andersson: ”Jag är säker på att…”

Trots det tuffa året som varit har Grip och Eriksson fortsatt hållit en nära kontakt, precis som de har gjort i ett halvt sekel.
– Vi hörs varje vecka, vi har en speciell tid då vi rings, och det har vi fortsatt att göra nu också. Vi har inte pratat lika mycket fotboll som vanligt. Samtalen har så klart handlat om Svennis hälsa också, och livet, berättar Tord Grip i intervjun.
– Livet, livet, det är en svår sak ibland. Men jag är så tacksam för den fina relation jag har med Svennis, den betyder väldigt mycket för mig. Han är fin vän. 

Dela artikeln för att stötta Sven-Göran Eriksson efter det tuffa cancerbeskedet!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev