Tobias Hysén rasar mot IFK Göteborg – går nu till attack mot sin förra klubb: ”Finns inget sämre lag!”

Indragna i bottenstriden.
Nu toksågas IFK Göteborg av legendaren Tobias Hys´én.
– Det finns inget lag i allsvenskan som jag kan titta på just nu och säga att de är sämre än Blåvitt, säger han.

IFK Göteborg har det blytungt i allsvenskan och det har inte direkt hjälpt att man under sommaren tog hem flera stjärnor från utlandet. Marcus Berg har visserligen varit ett välkommet tillskott, men många i truppen har underpresterat under hela säsongen, och man har dessutom hunnit med att byta tränare.

Enorma kritiken

Men Blåvitt fortsätter att förlora matcher och storklubben är, med två tredjedelar av allsvenskan spelad, bara fyra poäng ner till negativ kvalplats. IFK Göteborg sågas av de flesta experter och profiler, och nu ställer sig även Tobias Hysén kritisk mot klubben.

181104 IFK Göteborgs Tobias Hysén går ett varv runt planen med en av sina söner och tackar publiken efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Malmö FF den 4 november 2018 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Han menar att det inte finns något sämre lag i Allsvenskan just nu, och att de som avfärdar att det rör sig om en kris har fel.

– Jag läste någonstans att man inte ville prata om kris och att det råder delade meningar om vad som är en kris, men det tro fan att det är en kris. De håller på att åka ur allsvenskan. Det finns inget lag i allsvenskan som jag kan titta på just nu och säga att de är sämre än Blåvitt. Rent spelmässigt, självförtroendemässigt och resultatmässigt finns det inget motstånd i allsvenskan som man kan titta på och känna att ”den matchen har ju Blåvitt”. Jag hade velat titta på Östersund hemma och säga att de kommer ta den, men jag kan inte säga så. Det finns ingenting som talar för att Blåvitt bara ska hämta hem den matchen, säger Hysén i podcasten ”Ljugarbänken”, enligt Fotbollskanalen.

Det vill han ändra

Hysén är fortsatt kritisk till hur spelarna agerar, och den loja inställningen.

– Många spelare i Blåvitt har hamnat där man hela tiden tittar på någon annan så fort det händer någonting. Det är någon annan som ska lösa situationen. Första målet mot AIK var samma sak. Det kommer ett överlångt inlägg och alla står och tittar på varandra. ”Vem är det som ska ta honom? Det är du! Nej det är du! Jag har min gubbe här!”. De måste sluta titta på varandra och inse att även om det här inte är min gubbe så får jag gå in och ta den spelaren som är farligast. Om jag har min gubbe, men så kommer en gubbe som är ännu mer fri så får jag släppa den jag egentligen ska ha och ta honom istället, säger han.

190111 Hjälptränaren Tobias Hysén under en träning med IFK Göteborg den 11 januari 2019 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Hysén berättar vidare att det enda som gäller för Blåvitt nu är inställning och vilja.

– Är det så att du behöver ta en 50-meterslöpning hemåt för att förhindra ett anfall så är det ta mig fan det du ska göra, oavsett vad din jävla roll är. Det är bara så. Det är samma sak som med företag som inte fungerar. Då får man göra det man ska och lite till. Det är exakt där Blåvitt är just nu. De måste göra det de ska och lite till. De kan inte stå och titta på varandra och konstatera att ”det där var din gubbe”. De ska tänka: ”Det är vår gubbe”. Någon får ta honom bara, säger Hysén i ”Ljugarbänken”.

LÄS MER: Legendaren Staffan Olssons stenhårda kritik – mot svenska handbollslandslaget: ”Inget jävla nöjesfält”

Få våra nyhetsbrev!