SVT-expertens tydliga dom om storbråket – ser bara en enda lösning efter Jannes attack i tv: ”Jag förstår Bojan”

Janne Andersson gick till attack mot Bojan Djordjic.
Nu ser bara Daniel Nannskog en lösning på det hela.
– Jag förstår Bojan och att han reagerar, säger SVT-experten.

Janne Andersson tvingades på tisdagen kalla till pressträff med anledning av det enorma bråket som skakat svensk fotboll. Det var efter måndagens EM-kvalmatch mot Azerbajdzjan som Andersson hamnade i en minst sagt het ordväxling med Bojan Djordjic, och det slutade med att förbundskaptenen stormade iväg från studion.

Hyllar Jannes agerande efteråt

Bojan Djordjic tolkade Janne Andersson som rasistisk i samband med ordväxlingen, och det var i går en ångerfull Janne Andersson som mötte media. Han fördömde sig själv och sin insats, men ville inte säga rakt ut att han ville be om ursäkt till Bojan för det som hände. Han var dock tydlig med att han ville förlåta sig över att någonting kunde antydas rasistiskt, och att han försökt nå både experten och kanalen Viaplay.

Janne Andersson, Sverige
230327 Head coach Janne Andersson of Sweden on a press conference after the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Azerbaijan on March 27, 2023 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0347

SVT:s mångårige expert Daniel Nannskog menar att Janne Andersson gjorde rätt som så tydligt tog avstånd från beteendet, och att det var oacceptabelt agerat.

– Efter att ha sett Janne Anderssons presskonferens så var det väl väntat att han skulle gå ut och fördöma sig själv och hur han agerade. Självklart så går det inte att agera på det sättet om man är förbundskapten för Sveriges landslag, säger han.

LÄS MER: Bojan Djordjic bryter nu tystnaden efter bråket med Janne Andersson – ärliga orden: ”Står fast vid det”

Tror bara på en lösning

Daniel Nannskog menar samtidigt att han förstår Bojan Djordjics reaktion, och fortsatta agerandet.

– Smart och klokt (av Janne) att han fördömer sig själv och hur han agerade. Jag kan också förstå Bojan Djordjic att han reagerade på ordvalet som Janen Andersson hade där han undrade vad Bojan representerade. Det är klart att om man har utländskt påbrå är det lätt att man misstolkar det, säger han.

Foto: Viaplay

Daniel Nannskog beskriver det hela som ”en soppa”, och menar att det bara finns ett enda sätt framåt för samtliga inblandade.

– Nu tror jag att det viktigaste av allt är att Bojan och Janne Andersson sätter sig ner, och det reder ut den här soppan där Janne får förklara för Bojan att han har misstolkat vad han sa, och att han inte menade något rasistiskt. 

LÄS MER: Förbundets svar om jättemissen efter storbråket – valde plötsligt Bojan Djordjics sida: ”Blivit ett misstag”