SVT-expertens skarpa kritik mot stjärnan – trots Sveriges överkörning: ”Jag känner inte igen henne”

SVT-expertens skarpa kritik mot stjärnan – trots Sveriges överkörning: ”Jag känner inte igen henne”

Sverige vann mot Portugal med hela 5-0.
Men Daniel Nannskog förväntar sig mer av en viss stjärna.
– Jag känner inte igen henne, säger SVT-experten.

Efter att ha spelat oavgjort mot Nederländerna och vunnit knappt mot Schweiz hade Sverige kniven mot strupen i den sista gruppspelsmatchen mot Portugal i EM. Vinst eller oavgjort skulle betyda avancemang, och det blev aldrig särskilt spännande.

Kritiken mot stjärnan

Sverige har kritiserats för sina insatser under EM, och även spelarna själva har varit kritiska mot hur det sett ut. Men mot Portugal var det ett betydligt piggare Sverige, och efter bland annat två mål av Filippa Angedahl så vann Sverige med hela 5-0.

220717 Fridolina Rolfö and Kosovare Asllani of Sweden celebrate after scoring 4-0 during the UEFA Women’s Euro 2022 group stage match between Sweden and Portugal on July 17, 2022 in Leigh. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Nu väntar kvartsfinal på fredagskvällen för Sverige, där Island, Italien eller Belgien står för motståndet. Sverige går in som stora favoriter, inte minst med tanke på hur det såg ut mot Portugal, men Daniel Nannskog är inte helt nöjd. Han kräver mer av storstjärnan Fridolina Rolfö.

– Med tanke på att hon är en av våra världsstjärnor så förväntar jag mig att hon presterar på en bra mycket högre nivå än vad hon gör för tillfället. Jag känner inte igen henne i den här turneringen och i den här matchen. Det är dags för Rolfö att visa sitt riktiga jag i den här turneringen, säger SVT-experten.

”En väldigt bra match”

Nannskog var dock i övrigt nöjd med den svenska insatsen.

– En väldigt bra match från Sverige. Från första minuten kom man ut med rätt inställning och tog tag i matchen omgående. Jag gillade att det var bra rörelse med många spelare som ville ha boll. Det gläder mig är att Stina Blackstenius fick sitt mål. Det kommer att vara viktigt för henne och för Sverige. Hennes självförtroende behövs inför kvartsfinalen, säger han.

220717 Fridolina Rolfö ahead of the UEFA Women’s Euro 2022 group stage match between Sweden and Portugal on July 17, 2022 in Leigh. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Han gladdes också extra mycket åt just Filippa Angedahl, som övertygat på mittfältet för Sverige under gruppspelet.

– Hon har varit en av de bättre svenska spelarna den här turneringen. Skönt att hon fick betalt för det bra spelet som hon har visat så här långt, säger Nannskog.

LÄS MER: Svenskens jättesuccé direkt i friidrotts-VM – hyllas nu stort av Daniel Ståhl: ”Jag skrek rakt ut”