SVT-experten Daniel Nannskog slår tillbaka efter starka kritiken mot honom: ”De vill trycka ned mig”

Han är en av Sveriges mest erfarna tv-experter.
Nu öppnar SVT-profilen Daniel Nannskog om kritiken mot honom.
– Det finns en del som vill trycka ned mig, säger han till SportExpressen.

Det har snart gått hela tio år med Daniel Nannskog i tv-rutan. Han sadlade om från fotbollsspelare till fotbollsexpert och är nu mitt inne i sitt femte stora mästerskap för SVT.

Nannskogs ord

Debuten skedde i EM 2012 och sedan dess har Nannskogs röst blivit synonym med fotbollssändningar i SVT Sport både för mästerskap och Allsvenskan. Han har blivit både hyllad och hånad genom åren och nu öppnar 47-åringen upp om starka kritiken mot honom.

Daniel Nannskog, SVT
180615 SVTs programledare Daniel Nannskog i studion under fotbolls-VM den 15 juni 2018 i Stockholm. Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN / kod NL / 44161

Helst vill han helt enkelt inte veta om det.
– Jag bryr mig inte om vad någon krönikör skriver. Det finns en del, utan att nämna några namn, som vill trycka ned mig. Men jag vill inte veta. Och det har jag sagt till folk i min omgivning också, jag vill inte veta vad som skrivs om mig, säger han i en intervju med SportExpressen.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021: Matcher, resultat och tv-tider!

”Det finaste”

Istället väljer han att fokusera på de andra åsikterna som han får. De ord som betyder mest.
– När jag är i matbutiken eller på stan får jag jättemycket feedback. Först och främst vill de snacka fotboll, och det roliga är att det mest är äldre personer som kommer fram. Och de allra finaste orden kommer från äldre damer. De kan säga att ”jag är egentligen inte intresserad av fotboll men när jag ser och lyssnar på dig tycker jag att det är jättekul”. Det är den absolut finaste komplimang jag kan höra i mitt jobb, säger han i intervjun.

Daniel Nannskog, SVT
190319 Daniel Nannskog, SVT, poserar för ett porträtt under fotbollsallsvenskans upptaktsträff den 19 mars 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån /

Daniel Nannskog är högst medveten om att han inte kan vara älskad av alla. Och att han har ett utsatt jobb där han blir bedömd konstant.
– Skulle jag inte få den biten skulle jag nog vara ganska snabb med att sluta. Även om jag får feedback från mina chefer så är den responsen viktig för mig. Man är bara mänsklig, och vill veta att man gör ett bra jobb. Men jag är införstådd med att man inte kan gå hem hos alla. Och jag har blivit bedömd i stort sett hela mitt liv, sedan jag var fem år och började spela fotboll. Det ska bli ganska skönt den dagen man inte blir bedömd längre, säger han till kvällstidningen.

Vad tycker du om Daniel Nannskog som tv-expert? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Fina beskedet i Sverige efter Christian Eriksens kollaps – enormt ökat intresse för hjärt- lungräddning i landet

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!