SVT-experten Daniel Nannskog sätter fingret på exakt varför Sverige åkte ur EM: ”Varit det stora problemet”

Sverige är utslaget ur årets EM-turnering.
Nu pekar SVT-experten Daniel Nannskog ut avgörande detaljen för det blågula misslyckandet.
– Det har varit det stora problemet mästerskapet igenom, säger han i SVT.

Sveriges EM-turnering fick värsta tänkbara slut när Ukraina avgjorde åttondelsfinalen i den 121:a matchminuten. Ett oerhört tungt mål att släppa in för ett tapper kämpande Blågult med en man mindre i förlängningen.

Sverige utslaget

SVT-experten Daniel Nannskog hade varnat för både Andrij Jarmolenko och Oleksandr Zintjenko inför matchen mot Sverige. Den senare blev också stor matchvinnare genom att göra 1-0-målet och sedan spela fram till 2-1-målet.
– Man hade hoppats att Zintjenko inte skulle få slå sina inlägg, man löste det rätt så bra i förlängningen genom att ligga tajt på honom. Men då kom ett läge där han fick stå opressad och slå ett inlägg med sin monsterfot. Lindelöf, som annars är felfri, och Helander ligger inte tillräckligt tajt och sen är det god natt, säger Nannskog i SVT.

Sverige, EM 2021
210629 Emil Forsberg of Sweden looks dejected during the UEFA Euro 2020 Football Championship round of 16 match between Sweden and Ukraina on June 29, 2021 in Glasgow. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / JM0154

Han hade även stora förväntningar på Sveriges unga anfallsduo Alexander Isak och Dejan Kulusevski som fick chansen ihop för första gången i EM.
– Jag hade jättestora förhoppningar på Kulusevski och Isak, och det tror jag hela svenska folket hade. De hade kanske inte ett understöd de hade velat ha, men samtidigt hade man förväntat sig att de skulle kunna skapa mer och ställa till med mer oreda än vad de gjorde, säger fotbollsexperten i sin analys av matchen.

Nannskogs ord

Därmed slutar Sverige på en delad niondeplats i EM och besvikelsen är så klart stor. Efter att ha vunnit gruppen före stornationen Spanien så var förhoppningarna stora inför slutspelsrundorna.

Daniel Nannskog, EM 2021
210617 SVT:s Daniel Nannskog I SVT:s EM-studio inför en sändning under fotbolls-EM den 17 juni 2021 i Stockholm. Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN / kod NL / NL0004

Efter förlusten mot Ukraina sätter Daniel Nannskog verkligen fingret på vad som gick snett och varför Sverige fick lämna EM redan i åttondelsfinalen.
– Det som har varit det stora problemet mästerskapet igenom har varit det centrala mittfältet. Man har inte kommit upp i den nivån som man behöver för att gå långt. Man har inte fått i gång Kristoffer Olsson och Albin Ekdal. De har inte kunnat hitta fram med bollar framåt i banan eller kunnat styra och ställa. Det behöver man för att gå långt, säger SVT-experten.
– Även om det är mer boll på dem i dag lyckas de inte hitta instick och öppnande bollar. De försvinner bort i den ukrainska pressen. De kom inte i gång den här gången heller.

Håller du med SVT-experten Daniel Nannskog? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: SVT-experten och förre toppdomaren Jonas Erikssons hårda dom om Sveriges röda kort: ”Det är tyvärr…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!