Sveriges stenhårda kritik mot Norge – efter galna 3-3 matchen: "Pinsamt!"

Sveriges stenhårda kritik mot Norge – efter galna 3-3 matchen: ”Pinsamt!”

.

Sveriges möte med Norge blev en helgalen tillställning.
Men efter matchen var de svenska spelarna missnöjda med annat än resultatet.
Robin Olsen riktar stenhård kritik mot gräsmattan på Ullevål som enligt många inte höll måttet.

På förhand ansåg många att Sverige – Norge skulle bli en mållös historia. Men när den italienske domaren Gianluca Rocchi blåste i pipan för sista gången var det helt tvärtom.

Oavgjort mellan Sverige och Norge

Efter en högdramatisk andrahalvlek, där Sverige både tog ledningen och tappade in ett mål, slutade mötet 3-3. Det gör att Spanien som i och med segern över Malta rycker i kvalgrupp F.

190326 Ola Kamara of Norway celebrates after scoring the 3-3 goal during the UEFA Euro qualifier football match between Norway and Sweden on March 26, 2019 in Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grott/Bildbyrån

Redan på förhand hade flera av de svenska spelarna riktat kritik mot underlaget på den norska nationalarenan Ullevål.

Svenska kritiken: ”Katastrof”

Våren har ännu inte kommit till Oslo och planskötarna fyllde på med mängder av sand och jobbade in i det sista för att gå gräset så bra som möjligt.

Andreas Granqvist menade inför mötet att den var värre än han väntat sig och efter matchen fyller flera svenska spelare i.

Robin Olsen konstaterar att en EM-kvalmatch inte borde få spelas på en sådan matta.
– Katastrof, katastrof. Pinsamt, säger han till SportExpressen och fortsätter:
– Det sänker nivån på fotbollen. Skaderisken är en del, men det är lika för alla och det är inget jag tänker stå här och beklaga mig över.

Norge tog greppet om matchen i den andra halvleken och gick upp med ledning 2-0. 1-0 målet blev omdiskuterat då en norsk spelare tydligt stod offside, men domaren valde att fria.

Sverige kom tillbaka och via tre mål gick laget upp i ledning på stopptid. Men med matchens sista spark nickade Ola Kamara, före detta lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic i LA Galaxy, in kvitteringen.

”Det är surt”

Olsen var missnöjd med att laget inte vann matchen trots den fina upphämtningen.
– Blir det 2-2 är vi nöjda. Det är vi inte när vi släpper in 3-3 med matchens sista spark. Det är surt, säger han till SportExpressen.

Robin Quaison avslutade landslagssamlingen med två mål på två matcher och stod för ett riktigt genombrott i det svenska landslaget.

Han menade att Sverige borde vunnit med besked.
– Vi är överlägsna och mycket bättre än dem hela matchen. De har 2-0 men jag tycker inte att det speglar matchbilden. Det känns mer som en förlust än en poäng. Jag tycker vi är överlägsna och mycket bättre än dem, sa Quaison till C More.

Härnäst väntar möten med Malta och Spanien för Sverige i EM-kvalet. Matcherna spelas den 7 och 10 juni.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Norska utspelet i natt – hånar svenske landslagsstjärnan: ”Vet inte vad han..”

EM kval 2020: TV-tider, spelschema och resultat