Sveriges ord om Zlatan – avgörande detaljen för en fortsättning i landslaget: "Vi hoppas verkligen att…"

Sveriges ord om Zlatan – avgörande detaljen för en fortsättning i landslaget: ”Vi hoppas verkligen att…”

Zlatan Ibrahimovic har inte gett något besked om sin framtid i blågult.
Men landslaget hoppas på en fortsättning.
– Vi hoppas verkligen att han är hel, frisk och motiverad, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

Zlatan Ibrahimovic har hunnit fylla 40 år, och skadorna har duggat allt tätare med åren. Vårsäsongen har kantats av olika skavanker, och svensken har fått tvingats sitta på läktaren flera veckor i sträck.

Hoppas på en fortsättning

Just nu är den svenske anfallaren däremot helt skadefri. Han har startat på bänken i AC Milans två senaste ligamatcher, och i den mot Lazio var han verkligen tungan på vågen när han fick hoppa in mot slutet av mötet.

211114 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier football match between Spain and Sweden on November 14, 2021 in Seville. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic spelade fram till Milans avgörande 2–1 mål – som såg till att de rödsvarta har ligatiteln helt i egna händer. Anfallarens kontrakt med den italienska klubben löper ut efter säsongen, men svensken har varit tydlig med att han vill fortsätta. Parterna uppges vara överens, men inget officiellt har kommunicerats. Nu hoppas det svenska landslaget att Ibrahimovic också kommer att fortsätta i blågult under kommande säsong.

– Aktuell är han ju, det är han alltid så länge han är frisk och hel, säger landslagschefen Stefan Pettersson till Expressen.

”Hoppas verkligen att…”

Pettersson menar vidare att Zlatan Ibrahimovic är en helt avgörande så länge han har suget att representera Sverige. Vilket också är något han måste vara för att bli uttagen.

– Alla vet vad han kan och de gångerna han har varit med oss har han gett ett väldigt bra intryck i gruppen. Bland annat att stötta de yngre spelarna. Det är en viktig del att en sådan rutinerad spelare kan vara med. Vi hoppas verkligen att han är hel, frisk och motiverad och kan vara med när det är dags.

220329 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier play-off final between Poland and Sweden on March 29, 2022 in Katowice. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Det blev inget VM för Sverige nästa vinter. I stället riktar man in sig på Nations League som drar igång igen i början av juni.

– För oss är det fullt fokus på det som kommer nu. Det är inte svårt alls. Man vill revanschera sig. Efter några dagars besvikelse och frustration kring VM-playoffet har det bara att lägga det bakom sig och fokusera på det som komma skall.

LÄS MER: Svenske supertalangens glädjebesked – rankas nu som en av världens allra bästa efter succén: ”Jag får gåshud”

Få våra nyhetsbrev!