Sveriges hemliga vapen som ska ge historiskt OS-guld

Svenska fotbollsdamerna inledde OS i Rio med ett skakigt gruppspel där 5-1-förlusten mot Brasilien sved allra mest. Men efter det har svenskorna tajtat till bakåt och tack vare en extremdefensiv har man slagit ut guldfavoriterna USA och Brasilien i kvart- och semifinal.

Det blir ingen förändring på den saken i finalen mot ännu en gigant: Tyskland. Kontringar och offensiva frisparkar och hörnor ska bärga det allra första OS-guldet i fotboll. Det är målvaktstränaren Mikael Olsson som är helt ansvarig för Sveriges fasta situationer och han har nu kommit på en helt ny hörnvariant som är specialdesignad för OS-finalen.

Det blir Sveriges hemliga vapnet för att besegra det oslagbara Tyskland.
– Vi har ju spelat mot Tyskland så många gånger. jag vet hur de spelar och de försvarar sig på hörnor. Jag tänkte: Nu måste vi hitta på någon helt annorlunda variant, säger Olsson till SportExpressen.
– 30 procent av alla mål görs på fasta situationer i elitfotbollen, så det här är väldigt viktigt. Bara vi får en hörna så ska vi se.

Under turneringen har Sverige bytt hörnläggare och nu är det Kosovare Asllani som får uppdraget att skapa heta målchanser från sidlinjen. Hon hoppas väldigt mycket på den nya hörnvarianten.
– Den blir oerhört viktig. Vi har väldigt många som är bra på huvudet så om jag slår hörnorna i finalen handlar det bara om att leverera dem i rätt yta. Sedan är det upp till de andra att komma på rätt positioner och försöka göra mål på dem, säger Asllani till SportExpressen.

SportExpressen: Är det ett vinnande vapen?
– Jag hoppas det. Fasta situationer är en styrka att vara bra på. Vi vet att vi är väldigt bra på det defensivt och vi har världens bästa målvakt i Hedvig Lindahl just nu. Nu handlar det bara om att sätta offensiven också.

LÄS MER: Zlatans hälsning till svenska landslaget inför historiska OS-finalen.

OSfinalHemligaVapnet

Gilla Sportbibeln om du också älskar fotboll.