Sveriges drömstart på VM-kvalet – Zlatan låg bakom segermålet och skrev historia i återkomsten

Sverige fick en perfekt start på VM-kvalet.
När Blågult besegrade Georgien med 1-0 på torsdagskvällen.
Zlatan Ibrahimovic låg bakom vinstmålet med en vacker assist och blev historisk i landslagsåterkomsten.

På torsdagskvällen började Sveriges resa till VM 2022 i Qatar. På förhand handlade det mesta så klart om Zlatan Ibrahimovic och hans efterlängtade återkomst till landslaget.

Ibra historisk

”Ibra” blev även historisk redan i den första matchminuten när han fick chansen från start i comebacken. För med sina 39 år, 5 månader och 23 dagar blev Zlatan den äldste spelaren någonsin i Blågult och slog därmed Thomas Ravellis rekord från 1997.

Sverige, VM-kval
210325 Viktor Claesson and Zlatan Ibrahimovic of Sweden celebrate after 1-0 during the FIFA World Cup Qualifier football match between Sweden and Georgia on March 25, 2021 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JM0097

Det skulle sedan dröja till den 35:e minuten innan Sverige fick hål på det georgiska försvaret hemma på Friends Arena. Och det var så klart Ibrahimovic som var högst inblandad i ledningsmålet.

Zlatans assist

Zlatan tog emot ett inlägg från Mikael Lustig på bröstet och med sin nästa bolltouch volleypassade han fram till Viktor Claesson som kunde placera in 1-0-målet. En mycket vacker sekvens av Sverige och framförallt Ibrahimovic med nummer 11 på ryggen.

210325 The players of Sweden celebrate after the 1-0 goal scored by Viktor Claesson during the FIFA World Cup Qualifier football match between Sweden and Georgia on March 25, 2021 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / JM0097

Men den svenska 1-0-ledningen in i halvtid var ändå darrig och Georgien hade haft några farliga lägen under första halvlek. I den andra halvleken hade även Sverige stora problem med att få grepp om matchen.

Istället var det Georgien som var närmast ett mål när man fick på ett giftigt skott i slutet av matchen. Men vikarierande målvakten Kristoffer Nordfeldt bjöd på en riktigt vass enhandsparad och räddade Sverige.

Ekdals mardröm

Det fick räcka med bara ett mål för seger mot Georgien och det innebär att Sverige får en drömstart på VM-kvalet med tre viktiga poäng. Samtidigt som gruppens storfavorit Spanien bjöd på premiärfiasko och bara fick en poäng hemma mot Grekland så innebär det att Blågult går upp i tidig serieledning i VM-kvalgruppen.

Men desto mer oroande var att nyckelspelaren Albin Ekdal fick ett mardrömsinhopp. Innermittfältaren byttes in i 68:e minuten och fick sedan lämna planen igen efter bara några minuter på grund av en lårskada.

Dela artikeln för att hylla Sveriges drömstart på VM-kvalet!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */