SVERIGE KLART FÖR VM-SEMIFINAL – BESEGRAR TYSKLAND EFTER BRADGINSATS!

.

Sverige är klart för semifinal i fotbolls-VM.
Blågult vände och vann mot Tyskland efter att Stina Blackstenius gjort det avgörande 2-1 målet.
Nu väntar Nederländerna i semifinal.

Efter segern mot Kanada väntade Tyskland i kvartsfinalen för Sverige. En tuff uppgift på pappret för Blågult, som inte besegrat Tyskland i ett mästerskap sedan VM 1995. Men det förändrades i dag.

Sverige klart för VM-semifinal

Sverige stod för en bragdartad insats och vann med 2-1 efter att Stina Blackstenius tryckt in segermålet i inledningen av den andra halvleken. Nu väntar semifinal mot Nederländerna.

Stina Blackstenius of Sweden celebrate with teammates after 1-2 during the FIFA Women’s World Cup quarter final between Germany and Sweden on June 29, 2019 in Rennes. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Men det såg till en början mörkt ut för Sverige, där förbundskapten Peter Gerhardsson valde att ställa upp med samma startelva som i åttondelen mot Kanada.

Lina Magull löpte sig fri efter svenskt slarv och satte 1-0 bakom en chanslös Hedvig Lindahl efter en kvart.

Kvitterade – och tog ledningen

Men Sverige replikerade snabbt. Några minuter senare hittade Linda Sembrants fina djupledsboll fram till Sofia Jakobsson som fint placerade in kvitteringen, 29-åringens första mål i mästerskapet.

Matchbilden böljade fram och tillbaka efter Sveriges kvitteringsmål och inget av lagen hittade fram till några heta målchanser i värmeböljan på Roazhon Park i Rennes.

Men bara minuter in i andra halvlek smällde det. Efter en tilltrasslad situation i det tyska straffområdet snappade Stina Blackstenius upp bollen och tryckte in det svenska ledningsmålet.

Sverige spelade fysiskt och organiserat i försvaret mot ett Tyskland som hade svårt att skapa chanser till en kvittering. Trots ett stort bollinnehav sista kvarten höll svenskorna undan.

Sofia Jakobsson celebrate with Peter Gerhardsson, Head coach of Sweden after 1-1 during the FIFA Women’s World Cup quarter final between Germany and Sweden on June 29, 2019 in Rennes.

Sverige vann matchen med 2-1 och slog därmed Tyskland i ett mästerskap för första gången sedan 1995.

Ställs mot Nederländerna

I och med segern ställs svenskorna mot Nederländerna, som i sin tur besegrade Italien i sin kvartsfinal med 2-0. Matchen spelas i Lyon på onsdag med avspark klockan 21.

Fridolina Rolfö fick ett gult kort och är därmed avstängd i den stundade semifinalen.

DELA för att hylla våra svenska VM-hjältar!