.

Sverige är klart för åttondelsfinal efter att ha krossat Thailand i andra gruppspelsmatchen.
Redan fem minuter in i matchen nickade Linda Sembrandt in Sverige till ledning.
Nu väntar stekhet åttondelsfinal mot antingen Kanada eller Nederländerna.

I den andra VM-matchen ställdes Sverige mot Thailand. Ett Thailand som matchen innan hade krossats av USA med 13-0.

Första målet efter bara fem minuter

Sverige visade tidigt vart skåpet skulle stå på Stadium Allianz Rivivera i Frankrike när Linda Sembrandt dunkade in bollen med en nick efter bara fem minuter.

190616 Nilla Fischer and Linda Sembrant of Sweden during the FIFA Women’s World Cup match between Sweden and Thailand on June 16, 2019 in Nice.

Kosse presenterade sig

Thailändskorna försökte ivrigt att trycka tillbaka svenskorna men sedan kommer Lina Hurtig med en fin passning till Linköpingsstjärnan Kosovare Asllani längs bortre stolpen. Asllani fintar bort de backarna som står i hennes väg och kan näta ett 2-0 mål, snyggt ”Kosse”!

Strax innan halvlek är det Fridolina Rolfö som träder fram och gör mål. Det är något visst med att göra VM-mål och svenskorna ser ut att vilja vara framme i täten för att slå in bollar åt Sverige varje minut.

190616 Fridolina Rolfö of Sweden gestures during the FIFA Women’s World Cup match between Sweden and Thailand on June 16, 2019 in Nice.

Efter 3-0 ledning till Sverige ser Thailändskorna trötta och irriterade ut och drar på sig ett och annat gult kort. Ett VM för med sig starka känslor och det är en aggressiv match även från Thailands sida.

I andra halvlek byttes Madelen Janogy in – Sveriges nya stjärnskott från Piteå som hyllades stort efter sitt drömmål i matchen mot Chile. Hon hade flera smaskiga chanser mot mål och var nära att näta flera gånger. Men tyvärr fick hon inte göra något mål i denna VM-match.

Hurtig avslutar med nick-show

Sedan är det Lina Hurtig som får publiken att gunga av förtjusning när hon slänger sig in i målgården och nickar in bollen på ett perfekt inlägg. Där utökade Sverige sin ledning till 4-0.

Thailand lyckades med att trycka tillbaka ett stormande Sverige i andra halvlek och gjorde det trångt för svenskorna att hitta luckor mot mål. De lyckades även näta ett fint mål själva i tilläggstiden där Thailands-forwarden springer på långboll och ligger före de svenska backarna ända fram mot mål.

Slutresultatet skrevs till 5-1 efter en straff i sista minuten.

Klart för åttondelsfinal

Sista matchen i gruppspelet ska spelas mot tufft motstånd för Sverige – nämligen storfavoriten USA. Det ska mycket till för att Sverige ska knipa förstaplatsen från USA i grupp F, men det står klart att Sverige är i åttondelsfinal. Om Sverige slutar som tvåa i gruppen kan de antingen möta Kanada eller Nederländerna.

DELA artikeln för att gratulera Sverige till avancemanget i VM!

Fotbolls VM 2019: TV-tider, spelschema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);