Sverige hyllas efter matchen mot Colombia – men är själva besvikna.

I natt svensk tid premiärspelade Sverige mot Colombia i herrarnas OS-turnering i fotboll. Efter en mardrömsstart kunde Sverige göra både 1-1 och sedan 2-1, innan Colombia kvitterade till 2-2 i slutet av matchen på straff.
– Det känns lite tungt just nu, säger Mikael Ishak i den mixade zonen efter matchen.

Sverige inledde annars matchen väldigt piggt och visade prov på en frejdig offensiv. Trots detta var det Colombia som gjorde det första målet i matchen efter att den svenska försvarslinjen lämnat stora ytor bakom sig. Sverige reste sig dock efter det tidiga underläget och kunde kvittera genom ett riktigt kanonmål signerat Mikael Ishak.
– Mittbacken hänger inte med så jag får den på fötterna, vänder om och försöker bara träffa mål och så går den helt perfekt. Det var skönt att få göra mål i första matchen men det hade känts skönare om vi hade fått med oss tre poäng, säger Ishak.

I den andra halvleken kunde Sverige även ta ledningen genom lagkapten Astrit Ajdarevic, efter ett starkt förarbete av Robin Quaison. Förbundskapten Håkan Ericsson ser ändå positivt på turneringens framtid efter en poäng i första matchen och hyllar det svenska spelet.
– Jag är väldigt, väldigt, väldigt stolt med hur vi genomför matchen. Att ett svenskt lag kan spela så bra fotboll mot ett internationellt lag i deras klimat är jag väldigt stolt över. Jag blir glad när tekniska spelare kan ta till sig så mycket taktiska delar som vi har jobbat med på väldigt kort tid. Det tycker jag bådar gott för svensk fotboll.

På måndag spelar Sverige sin andra match i gruppspelet mot Nigeria.

OmslagSverige

Älskar du fotboll? Gilla Sportbibeln.