Svenske VM-spionen tagen på bar gärning – gömde sig i parets lägenhet: ”De ville ha väck mig”

Snacka om att vara kreativ som VM-spion.
Svenske VM-scouten Lasse Jacobsson blev tagen på bar gärning.
Och gömde sig sedan i ett tyskt pars hus för att titta på Sydkoreas träning, rapporterar SportExpressen.

Om fem dagar går Sverige in i fotbolls-VM med premiärmatch mot Sydkorea. Då har svenske VM-scouten Lasse Jacobsson fullt upp med att bevaka motståndarna in i minsta detalj.

Men när Sydkorea kör med stängda träningar så får svensken verkligen ta till sin fantasi. Vilket var precis vad han gjorde…

Jacobssons geniala idé

När Sydkorea hade en av sina stängda träningar inför träningsmatchen mot Bolivia i Leogang, Österrike, så använde sig Jacobsson av en minst sagt märklig metod.
– Sydkorea hade en stängd träning och man fick inte vara där. Sedan var det ett tyskt par som hade ett hus på en återvändsgata där i närheten. Då frågade jag om jag fick gå upp bakom där och titta på träningen, säger Jacobsson till SportExpressen.
– Det var en ren tillfällighet. Jag var ju tvungen att se träningen på något sätt och då var det en backe och ett berg. Jag tänkte att jag måste komma upp där för att se och då var det en tysk kille som hade huset. Jag frågade om det var okej att komma in och titta och det var det.

Påkommen av Sydkorea

Från det tyska parets hus kunde VM-scouten se hela den sydkoreanska träningen och få mycket viktigt information om den svenska VM-premiärmotståndaren. Men Jacobsson blev också påkommen när han smög runt för att spana på Sydkorea.
– Nja, det var väl mer när jag var där nere och såg och tittade. Jag hittade en lucka där på träningen och då körde de väck mig. Men sedan hittade jag det här huset och då var det lugnt. Det var väl bara att de ville ha väck mig, så det var lugnt, säger VM-scouten till kvällstidningen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Efter chockbeskedet: Legendaren blir ny förbundskapten för Spanien i VM!