Svenska VM-hjältens vackra gest mot syndabocken Megan Rapinoe i blågula segerfirandet är ren respekt

Sverige slog ut USA ur fotbolls-VM på straffar.
Syndabock blev storstjärnan Megan Rapinoe i sin allra sista VM-match.
Mitt i det blågula segerfirandet fick amerikanskan ta emot en vacker gest
.

Söndagsmorgonen bjöd på största möjliga dramatik när Sverige och USA gjorde upp om en biljett till VM-kvartsfinalen. Det blev också en ren duell för två av damfotbollens största i Caroline Seger och Megan Rapinoe om vem som skulle få göra sin allra sista VM-match i karriären.

Rapinoe besviken

38-åriga Seger blev dock kvar på bänken under 120 minuter medan 38-åriga Rapinoe byttes in i förlängningen med uppgiften att kliva in med sin rutin i straffläggningen. Amerikanskan som är en av de skickligas straffskyttarna lyckades dock inte hålla nerverna i styr och missade sin straff när det skulle avgöras.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Megan Rapinoe, USA
230806 Lina Hurtig of Sweden celebrate with team mates after the FIFA Women’s World Cup round of 16 football match between Sweden and USA on August 6, 2023 in Melbourne. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0674

Sverige vann straffläggningen och firade stort på planen medan Rapinoe hängdes ut som syndabock i hemlandet när hon tog farväl i sin allra sista VM-match. Ett mycket tungt farväl till mästerskapet som hon vunnit vid två olika tillfällen.
– Självklart vill man alltid vinna allting, det är målet, men jag är stolt över att jag fortfarande kunnat göra en skillnad på plan och stolt över det här laget, sa en mycket besviken Rapinoe direkt efter matchen till Sportbladet.
– Det är lite mörk humor att jag missade den där straffen i den här matchen. Jag skämtar för mycket vid fel tillfällen så det här kanske var karma. Det är lite roligt, ni trodde väl att jag skulle sätta den? Så skjuter jag upp den mot himlen.

LÄS MER: Jätteilskan efter olämpliga beteendet mot svenske VM-hjälten Zecira Musovic: ”Totalt respektlöst”

Svenska gesten

Storstjärnan Megan Rapinoe har fått utstå hård kritik för att hon ler och skrattar efter sin straffmiss men det var hennes sätt att hantera den hopplösa besvikelsen efter att ha svikit sitt lag när det behövdes som mest. Hon var en av tre amerikanskor att inte göra mål i straffläggningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Megan Rapinoe, USA
230806 Megan Rapinoe of USA looks dejected after missing her penalty during the penalty shoot out during the FIFA Women’s World Cup round of 16 football match between Sweden and USA on August 6, 2023 in Melbourne. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0674

Efter matchen avslöjas en mycket vacker gest från en av de svenska VM-hjältarna mitt i det blågula segerfirandet. Svenska lagkaptenen Magdalena Eriksson, som gjorde mål på sin straff, gick fram och kramade om den bedrövade Rapinoe.

Då svarade amerikanskan med några väl valda ord till ”Magda”.
– Gå och vinna hela turneringen, sa hon till svenskan.

LÄS MER: Donald Trumps stenhårda attack efter att Sverige slagit ut USA ur fotbolls-VM: ”De hamnar i helvetet”

Asllani hyllar

Efter matchen hyllar även svenska storstjärnan Kosovare Asllani den erfarne motståndaren som betytt så oerhört mycket för damfotbollen i så många år.
– Rapinoe är en otroligt fin spelare. Hon har varit en pionjär i att hon har tagit mer ansvar även utanför plan, och har haft en riktigt fin landslagskarriär, säger Asllani till kvällstidningen.

Megan Rapinoe kan ändå blicka tillbaka mot turneringen och karriären med stolthet.
– Jag önskar att vi hade gått vidare, men det tar inget ifrån den här upplevelsen eller karriären jag har haft. Det hade varit svårt att känna sig besviken på något sätt. Uppenbarligen finns det en omedelbar besvikelse över att vara ute ur mästerskapet, men generellt är jag okej. Jag är redo för att vara klar och känner mig tillfreds med det, säger hon i intervjun.

Vad tycker du om det svenska agerandet mot Megan Rapinoe? Dela artikeln och säg din åsikt!