Svenska svaret efter världens jättehyllningar av showen i OS-premiären: ”Jag tror vi alla känner att…”

Sverige bjöd på en riktig chockstart i OS.
Och har sedan dess hyllats i hela världen.
– Vi har fortfarande inte vunnit någonting mer än en match, säger Hanna Glas till Sportbladet för att tona ned det hela.

Det blev en riktig smakstart för Sverige i OS-fotbollen när man bjöd på drömfotboll mot storfavoriten USA. Efter mycket imponerande spel körde svenskorna över amerikanskorna med 3-0 – i underkant.

Hyllar Sverige

Efter den stora knallen i OS-premiären har Blågult hyllats i hela världen både i nyhetskanaler och sociala medier. Hyllningarna har även fortsatt under torsdagen, dagen efter uppvisningen.

Sverige, OS 2021
210721 Hanna Glas, Olivia Schough and Lina Hurtig of Sweden celebrate the 3-0 goal during the women’s football game between Sweden and USA at the Tokyo 2020 Olympic Games on July 21, 2021 in Tokyo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / DS0166

Engelska BBC kallar det för ”OS största knall” i sin morgonsändning och NBC har pekat ut Sverige som stor guldfavorit. Förloraren Megan Rapinoe utnämnde även sina motståndare till ”ett av Europas bästa lag, någonsin”.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

Spelarnas svar

Men de svenska spelarna låter sig inte få någon hybris efter den oerhört fina starten på OS.
– Klart det blir en hel del när man vinner mot världsmästarna med 3–0 men vi vet att vi måste hålla fötterna på jorden. Vi har fortfarande inte vunnit någonting mer än en match, säger ytterbacken Hanna Glas till Sportbladet.

Sverige, OS 2021
210721 Caroline Seger of Sweden during the women’s football game between Sweden and USA at the Tokyo 2020 Olympic Games on July 21, 2021 in Tokyo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / DS0166

Lagkamraten och 3-0-målskytten Lina Hurtig erkänner att hon inte läser eller lyssnar på vad som skrivs och sägs i media. Hon själv är heller inte så värst överraskad av premiärskrällen.
– Ja… Vad ska jag säga. Jag tror vi alla känner att det inte var någon ”jättesurprise” för oss, jag vet vad vi kan, vilken kapacitet vi har. Sen lyckades vi få ut väldigt mycket av det, säger Hurtig till kvällstidningen.

Mästerskapsdebutanten Filippa Angeldahl, som imponerande stort på mittfältet mot USA, tycker att det är stort att hyllas av Rapinoe. Men håller också med om att laget har länge vetat vad de är kapabla till.
– Vi inom laget har känt att vi har något riktigt bra på gång, vi vet vilken hög kvalitet vi kan ha på träningar. Så det är kul att de får känna på hur vi utvecklas, säger Angeldahl i intervjun och fortsätter:
– Alla tjejer som är här är väldigt lojala och har fötterna på jorden. Alla ser längre fram. Men självklart stannar vi kvar och njuter av detta.

Tror du Sverige kan gå hela vägen och vinna OS-guld? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Oväntade sågningen efter Sveriges storseger – den ENDA kritiken i OS-premiären: ”Fulaste någonsin”

Få våra nyhetsbrev!