Svenska Lina berättar sanningen om bilden på läktaren som gjorde henne världskänd: ”Inte som folk trodde…”

Hon blev en världskändis efter en omtalad läktarbild.
Nu avslöjar Lina Lundqvist, flickvän till Emil Krafth, sanningen om fotot på henne.
– Det var inte som folk trodde, säger svenskan till SportExpressen.
 

Det var under fotbolls-VM 2018 som Lina Lundqvist blev en världskändis. Under slutskedet av VM-kvartsfinalen mellan Sverige och England fångade tv-kameran Lina iklädd Sverigetröja på läktaren.

Bilden på Lina

Sverige låg under med 2-0 mot England och 22-åringen, iklädd Sverigetröja, zoomades in och blev omslagsbilden för ett Sverige som var besegrat och på väg ut ur VM-turneringen. Engelske tv-profilen Piers Morgan la ut bilden på sina sociala medier och därefter gick det väldigt snabbt.

Lina Lundqvist, Sverige
Lina Lundqvist. FOTO: Twitter.

Lina Lundqvist blev världskänd över en dag och runt om i världen berördes många av hennes ledsna ansikte. Men vad många inte visste då var att Lina var flickvän till svenske landslagsspelaren Emil Krafth – och i dag har de barn ihop.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021: Matcher, resultat och tv-tider!

Ihop med Krafth

Nu berättar 25-åringen sanningen om den väldigt omtalade bilden från VM 2018 och varför hon såg så ledsen ut.
– Det roliga är att jag precis i stunden när jag zoomades in nästan började gråta för att Emil hade skadat sig och låg ned på planen. Så det är därför jag ser så fruktansvärt deppig ut på bilden, och inte i första hand på grund av att Sverige var på väg att förlora mot England. Även om det så klart också var tråkigt. Men sedan blev den där bilden någon slags symbol för Sveriges uttåg ur VM, säger hon i en intervju med SportExpressen.

Lina Lundqvist, Sverige
Lina Lundqvist. FOTO: Instagram.

Men i blir det att följa pojkvännen Emil och landslaget hemma i tv-soffan. Och vi får inte se en repris med Lina på läktaren i Sverigetröja och ledsna ögon.
– Det är jättetråkigt att det inte går att vara på plats på samma sätt den här gången. Men jag tror att det svenska landslaget känner stort stöd hemifrån,. Just där och då blev det ju en jättegrej, och jag blev bombad på sociala medier. Jag hade aldrig kunnat tro att bilden skulle bli så viral, säger hon till kvällstidningen.

Hon tror även att Sverige kan gå riktigt långt i det här mästerskapet. Längre än vad det blev i VM 2018.
– Även om vi saknar Emil här hemma hoppas jag att det dröjer ett tag innan han kommer hem. Jag har räknat med att Sverige går till final, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Avgörande beslutet för jagade Alexander Isak – som kan förändra allt under sommarens transferfönster

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!