Svennis vill ta över Australiens landslag

Svennis vill ta över Australiens landslag

Sven-Göran Eriksson står utan jobb efter att ha fått kicken från sin kinesiska klubb. 
Nu öppnar han för att ta över Australiens landslag.
– Det är ett stort jobb, säger ”Svennis” till australiensiska Herald Sun. 

Trots att Australien tog sig till VM efter att ha slagit ut Honduras i playoff valde förbundskaptenen Ange Postecoglou att avgå.
– Efter en hel del tankar och själsökande har resan för mig som tränare för ”Socceroos” kommit till ett slut, sa Postecoglou.

Nu jagar förbundet hans ersättare. Det har ryktats om bland andra Jörgen Klinsmann och Bert van Marwijk, men nu meddelar Sven-Göran Eriksson att han är intresserad av jobbet.

”Det är ett stort jobb, ett stort fotbollsland”

69-åringen är för närvarande arbetslös efter att ha fått sparken från kinesiska Shenzhen i somras. Nu säger han till australiensisk media att han gärna tar över som förbundskapten för landslaget.
– Ja, självklart är jag intresserad. Det är ett stort jobb, ett stort fotbollsland. Ni spelar i VM – igen. Ni spelar mer eller mindre alltid i VM, säger han.

Svensken bekräftar att han följt landslaget den närmaste tiden. Och han skulle mer än gärna vara med i ett VM igen.
– Jag har sett några matcher med Australien och jag såg matcherna mot Honduras. Jag har haft tur. Jag har varit tränare i tre VM. VM är den största festen inom fotbollen och en fest för världen, det är otroligt. Det håller på en månad och det är ett enormt intresse, säger han.

Svennis har varit med i tre VM tidigare, med England 2002 och 2006 samt Elfenbenskusten 2010.

DELA inlägget på Facebook om du vill se Svennis i VM!

LÄS MER: Allt om fotbolls-VM i Ryssland 2018: Schema, tider och arenor