Svennis totalt oväntade ord – efter uppmärksammade stämningen på 15 miljarder(!) kronor: ”Jag har aldrig…”

Sven-Göran Eriksson är en av personerna som stämmer en bank på hela 15 miljarder kronor.
Men svensken är obrydd om det hela.
– Jag kan inte nånting om det i princip och jag har aldrig brytt mig om det, säger han till Aftonbladet.

Under tisdagen kom nyheten att 371 personer stämmer storbanken HSBC på grund av en misslyckad filminvestering. Den hisnande summan i stämningen uppgår till hela 15 miljarder(!) kronor – och bland personerna som kräver ekonomisk upprättning finns de båda tränarlegendarerna Sir Alex Ferguson och Sven-Göran Eriksson.

Oväntade orden

Sven-Göran Eriksson har tidigare berättat hur han blivit lurad på enorma summor av sin förre ekonomiske rådgivare. Men just detta, med stämningen mot banken, har han inte stenkoll på.

Sven-Göran Eriksson, Svennis
131106 Fotbollstränaren Sven-Göran Eriksson under en presskonferens inför boksläppet av självbiografin ”Svennis min historia”, den 6 november 2013 i Stockholm. Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN / kod NL / 43845

Enligt Aftonbladet hade Svennis ingen aning om att det hänt.

– Att vi ska stämma någon bank, det…vet jag inte, du. Men att folk som hade lite pengar på 2000-talet satsade på filmrättigheter – det vet jag och jag var en av dem, absolut, säger han till tidningen.

”Har aldrig brytt mig”

Svennis fortsätter:

– Sedan har det blivit en massa bråk om det som jag inte kan. Det är väl uppe på regeringsnivå, tror jag, och banker. Så jag har lämnat ifrån mig det till advokater och följer det knappt.

110712 Fotboll, träningsmatch, Sirius – Leicester: Sven-Göran Eriksson, tränare, Leicester. Foto: Bildbyrån

Svennis berättar att de 15 miljarder kronorna, vid en lyckad stämning, troligtvis fördelas till 40 miljoner kronor per person.

– Men jag kan inte nånting om det i princip och jag har aldrig brytt mig om det. Jag har förlorat pengar på det, det är jag helt övertygad om. Vad det beror på och att de stämt banken visste jag inte. Det är konstigt att någon advokat inte hört av sig om det, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!