Tyska klubbens fina hyllning till Ronnie Hellström – efter cancerbeskedet: ”You’ll never walk alone, Ronnie”

Ronnie Hellström har drabbats av obotlig cancer.
Nu hyllas den legendariske målvakten av sin tidigare klubb.
– You’ll never walk alone, Ronnie.

Det var i våras diagnostiserades Ronnie Hellström med cancer. I en intervju med Kvällsposten förra veckan berättade den tidigare stormålvakten öppet om kampen mot sjukdomen.

Fina hyllningen

Det handlar om en obotlig tumör på matstrupen som gjorde det svårt för honom att svälja och behålla maten i kroppen.

Just nu behandlas Ronnie Hellström i den mån kroppen tillåter och målet är att läget ska bli stabilt och att han ska kunna äta normalt igen.

170116 Ronnie Hellström och hustru Anne under Idrottsgalan den 16 januari 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Det är en och mörk stund i Ronnie Hellströms liv, men nu såg hans tidigare klubb, tyska Kaiserslautern, till att skänka lite glädje i en kämpig vardag.

Klubben befinner sig för närvarande i den tyska tredjedivisionen och i samband med helgens ligamöte mot Borussia Dortmunds andralag vecklade supportrarna ut en banderoll för att hylla svensken.

Stor legend i Tyskland

”You’ll never walk alone, Ronnie” stod det på banderollen.

En fin hyllning till Hellström, och ett tecken på att hans insatser i klubben inte är glömda. Svensken spenderade tio år i den tyska klubben och vann den inhemska cupen två gånger.

Han blev även den första spelaren utanför Tyskland som hyllades för hans insatser i Kaiserslautern – när 35 000 åskådare tog sig till arenan inför hans sista match.

Foto: Twitter

LÄS MER: Legendariske målvakten Ronnie Hellström drabbad av obotlig cancer: ”Jag tar en dag i taget”

Få våra nyhetsbrev!