Superhyllningen till Robin Olsen – toppar prestigefulla listan i Italien

Robin Olsen har fått en kanonstart på äventyret i storklubben Roma. 
Nu får han ta emot ett prestigefyllt pris.
Sajten Il Romanista utser svensken till Romas bästa sommarvärvning.

Robin Olsens karriär har fått en explosionsartad utveckling. I FC Köpenhamn utvecklades han till en stormålvakt och för två år sedan satte han nytt rekord med 19 hållna nollor i ligan.

Briljerat i Roma

28-åringens VM-sommar blev framgångsrik och till slut föll valet på Roma. Efter en trevande inledning, med en hel del kritik, tog Olsen hand om förstahandskarna och under hösten har han fortsatt briljera.

Trots att Roma ”endast” ligger på sjundeplats i ligan har Olsen imponerat stort. Även i Champions League har han fått stort förtroende och även fast laget förlorat mot bland annat Real Madrid, det med 3-0, fick Olsen fina recensioner.

Olsen hade stora skor att fylla i form av att Alisson lämnade för Liverpool. Och nu några månader in på säsongen hyllas han stort.

Jättehyllning till Olsen

Lokaltidningen Il Romanista, som följer Rom-klubbens varenda steg, har utsett Robin Olsen till Romas främsta värvning i sommarfönstret. Det i konkurrens med bland annat Javier Pastore, Justin Kluivert och Steven N’Zonzi.

Med rubriken ”Robin Olsen: Den oväntade hjälten” skriver sajten att den svenske landslagsmålvakten överträffat varje

”Om någon hade sagt till oss i slutet på transferfönstret att Olsen skulle bli det bästa nyförvärvet hade vi aldrig trott på det”, skriver Il Romanista.

”Förtroendet ökar”

I en intervju med Viasat Sport tidigare i veckan berättade Olsen att han gradvis börjat komma in i den italienska kulturen. På planen har han lärt sig de italienska fraser han behöver kunna och utanför planen tar han framsteg med språket.

Redan innan säsongen fanns det tvivel på att svensken inte skulle kunna fylla skorna av supermålvakten Alisson

Men sett till vad den ansedda sajten, i en av italiensk allra mest prestigefulla klubbar, tycker har Olsen överträffat förväntningarna med råge.

”Olsen tar gradvis bort saknaden av Allison, match efter match och räddning efter räddning. Hans förtroende i klubben ökar hela tiden och det märks bland lagkamraterna”, skriver Il Romanista.

Dela för att hylla succémålvakten Robin Olsen!

LÄS MER: Här tar Zlatan över showen TOTALT – i amerikanska succéprogrammet

Svenska mardrömmen – som kan förstöra stora EM-festen