Stortränaren helt övertygad om Zlatans framtid: ”Jag känner honom väl och hans önskan är att…”

Zlatan Ibrahimovics framtid är fortfarande högst osäker.
Men svenskens förre tränare Fabio Capello är övertygad om vad ”Ibra” vill göra.
– Jag känner honom väl och vet hans önskan, säger italienaren till La Gazzetta dello Sport.

Just nu är Zlatan Ibrahimovic kvar i Sverige på grund av coronavirusets utbrott. På hemmaplan har han hållit igång och tränat för fullt med Hammarby.

Zlatans framtid

Vilket väckt en hel del spekulationer om att han eventuellt kan skriva på för Hammarby när kontraktet med Milan går ut i sommar.
– Jag har kontrakt med Milan. Vi får se hur det avslutas där, om det avslutas, vi har inget officiellt. Jag vill spela fotboll så länge jag kan men vi får se vad som händer. Jag vill bidra, inte spela för det jag gjort eller vem jag är, sa Zlatan själv i en intervju med Dplay.

Zlatan Ibrahimovic, Hammarby
200417 Zlatan Ibrahimovic participates in a training session with Hammarby on April 17, 2020 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / Bildbyrån / Kod MT

Men än finns möjligheten för att Zlatan kan förlänga kontraktet med Milan ytterligare en säsong. Dessutom finns spekulationer om att ”Ibra” överväger att lägga ned spelarkarriären helt och hållet.

Capello övertygad

Stortränaren Fabio Capello, som en gång i tiden värvade en ung Zlatan till Juventus, har nu uttalat sig om 38-åringens framtid. Och han är övertygad om att Milan måste göra allt för att behålla Ibrahimovic.
– Jag känner honom väl och vet att hans önskan är att fortsätta vara en huvudperson. Milan kan inte ge upp en spelare som honom, även om han snart är 39 år, säger italienaren till tidningen La Gazzetta dello Sport.

Fabio Capello, Italien
141009 Rysslands förbundskapten Fabio Capello under fotbollsmatchen i EM-kvalet mellan Sverige och Ryssland den 9 oktober 2014 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135231

Den stora frågan är först vad som händer med årets Serie A-säsong. Milan och resten av fotbolls-Italien får ännu inte träna kollektivt och det råder fortfarande utegångsförbud i landet.

Förhoppningarna är att kunna börja träna i grupp först den 18 maj och därefter spela matcher redan 2 juni. Om coronavirusets smittspridning minskat och antal dödsfall sjunkit.

LÄS MER: Svenske profilens starka ord – efter Zlatans hårda attack mot Malmö FF: ”Ynkligt och skamlöst”