STORT GRATTIS! Kennet Andersson fyller 56 år – och avslöjar helt okända talangen: ”Inte klok i huvudet”

Han är en av svensk fotbolls största hjältar.
I dag hyllar vi Kennet Andersson på födelsedagen.
Och kommer ihåg när han avslöjade sin helt okända talang för svenska folket.

Svensk fotbolls allra vackraste ögonblick är den ikoniska sommaren 1994 när ett historiskt VM-brons bärgades i USA. En av Blågults största hjältar hette Kennet Andersson och han fick sitt stora internationella genombrott i VM-turneringen.

Hjälte i VM 94

Andersson kom till VM som ifrågasatt reserv och lämnade sedan som hyllad målkung och det blev fotbollskarriärens stora höjdpunkt. Men trots VM-succén så har Kennet alltid haft en dröm om något större, nämligen OS.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kennet Andersson, landslaget
941012 Fotboll, EM-Kval, Schweiz – Sverige, 2-4: Kennet Andersson, Sverige jublar efter sitt mål. © Bildbyrån – 18145

När VM 94-hjälten var med i SVT-programmet ”Mästarnas mästare” avslöjade han sin högst oväntade dröm på ålderns höst och en okänd talang som han hade.
– OS är det största, vad coolt att få vara med. Det är jag fan lite avis på. Jag tänkte börja med pistolskytte bara för att få vara med i OS, avslöjade han i tävlingsprogrammet.

Andersson avslöjar

Det var under tiden som spelare i Bologna som Kennet Andersson bestämde sig för att påbörja en skyttekarriär och tog vapenlicens i Italien.
– Det där gick bra, det tog ju inte lång tid innan jag hade den där licensen. Jag tränade och tyckte det var kul. Man skäms, man är inte klok i huvudet. Men man har idéer att OS vore så jävla coolt att vara med i. Det känner jag än i dag, berättade han i Mästarnas mästare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kennet Andersson, IFK Göteborg
190506 IFK Göteborgs operative styrelseledamot Kennet Andersson poserar för ett porträtt i halvtid av fotbollsmatchen i U21 allsvenskan mellan IFK Göteborg och Häcken den 6 maj 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Kennet Anderssons patenterade dubbelpistol som målgest i VM 94 avslöjar också hans intresse för skjutvapen.
– Kennet får kanske göra en nysatsning på pistolskyttet. Det kan gå. Så länge det finns bly i luften finns det hopp, sa  Björn Ferry som också var med i SVT-programmet 2016.

LÄS MER: VM 94-hjälten Kennet Andersson tar ut de 11 bästa han spelat med – bara två svenskar tar plats i drömelvan

Fotbollshjälten erkänner att OS-hjälten Ragnar Skanåker var en stor inspiration i hans dröm om att nå OS efter fotbollskarriärens slut. Pistolskytten Skanåker tog nämligen OS-medalj som 54-åring.
– Nu ligger det på is. Men jag har min gamla idol Skanåker så jag känner mig fortfarande ung. Jag har inte tagit upp det här i Sverige än men det är rätt så kul. Även om man har höga mål så kan man nå trädtopparna, erkänner Kennet Andersson i en gammal intervju med Aftonbladet

Dela artikeln för att gratulera Kennet Andersson på födelsedagen!