Stora rivalens ärliga ord om Zlatan Ibrahimovic – avslöjar nu efter mäktiga ligaguldet: ”Av alla jag mött…”

Många dueller mot ”Ibra” genom åren.
Nu berättar Giorgio Chiellini om relationen med svensken.
– Av alla jag mött har han varit min bästa fiende, säger han.

Duon hamnade i Juventus samtidigt sommaren 2004, men de spelade inte många säsonger tillsammans. Det blev bara två tävlingsår tillsammans innan Zlatan lämnade klubben, och deras vägar skiljdes åt.

Ikonens ord om Zlatan

”Ibra” fortsatte sedan karriären i Italien och stötte på Chiellini som motståndare i flera matcher. Och kampen duon emellan har verkligen varit tuff, och bjudit på massvis av heta dueller.

220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN

Giorgio Chiellini medger att hans relation med Zlatan Ibrahimovic är mycket god, men att på planen så spelade det ingen roll och att de båda gjorde allt för att vinna åt sitt lag.

– Av alla jag mött var Zlatan min bästa fiende. För att bli respekterad var jag tvungen att visa att jag inte var rädd, säger han till Calciomercato enligt juvefc.com.

”Jag är glad att…”

Italienaren berättar vidare att duellerna mot ”Ibra” har varit unika, och att han är av förundrad av att Zlatan forfarande spelar fotboll trots sin ålder.

– Vi lämnade ingenting åt slumpen på planen, men utanför var vår relation god. Jag är glad att han fortfarande har så mycket att ge trots att han är 40 år gammal, säger Chiellini.

Giorgio Chiellini har meddelade tidigare under året att han avslutar sin karriär efter säsongen. Vad han ska ta sig för i framtiden är fortfarande oklart.

LÄS MER: Här blir Zlatan Ibrahimovic totalsågad i England – två år senare får ”experterna” käka upp sina egna ord

Få våra nyhetsbrev!