Stora ilskan i Ukraina inför matchen mot Sverige – uppmärksammade orden: "Jag vädjar nu till er"

Stora ilskan i Ukraina inför matchen mot Sverige – uppmärksammade orden: ”Jag vädjar nu till er”

Ukraina får utstå hård kritik inför matchen mot Sverige.
Nu har lagets storstjärna Andrej Jarmolenko fått nog och sätter ned foten.
– Jag vädjar till er att sluta, säger han på en presskonferens innan åttondelsfinalen.

Precis som i EM 2012 är det nu dags för Ukraina mot Sverige i EM-sammanhang. Den gången slutade det med ukrainsk seger efter dubbla mål av legendaren Andrej Sjevtjenko. Den här gången är han förbundskapen för Ukraina som ska fälla favoriten Sverige igen.

Efter kritiken

För Sverige har målats upp som klara favoriter inför åttondelsfinalen på tisdagkvällen. Framförallt i ukrainska medier snackar man ned sitt eget landslag väldigt mycket och förväntningarna är oväntat låga inför slutspelsmatchen.

Sverige, fotbolls-EM
210623 Emil Krafth and Sebastian Larsson celebrate with Viktor Claesson of Sweden after the 3-2 goal during the UEFA Euro 2020 Football Championship match between Sweden and Poland on June 23, 2021 in Saint Petersburg. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0147

Ukrainska landslagsspelarna har fått höra att de är för dåliga både fysiskt och psykiskt för att gå långt i EM. Nu har lagets storstjärna Andrej Jarmolenko fått nog efter all kritik och sätter ned foten.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021: Matcher, resultat och tv-tider!

”Jag vädjar”

På en presskonferens inför åttondelsfinalen slår han tillbaka mot alla som sågar landslaget.
– Vi får mycket kritik nu. Jag kan hålla med vissa kritiker, men jag vädjar nu till er att vara mer positiva. Vi har gått till åttondelsfinal, det minsta man kan begära av oss är att vi gick vidare från gruppspelet. Visst, vi hade lite tur och det var ingen bra match mot Österrike, men nu måste vi jobba tillsammans och vara mer positiva, säger 31-åringen.

Ukraina, fotbolls-EM
Ukraine’s Andriy Yarmolenko reacts to the defeat after the Euro 2020 soccer championship group C match between the Netherlands and Ukraine at the Johan Cruijff Arena in Amsterdam, Netherlands, Sunday, June 13, 2021. (AP Photo/Peter Dejong, Pool) XSG164

Enligt kritiken i Ukraina har landslaget varit för beroende av de äldre spelarna i laget, som Jarmolenko med sina två EM-mål. Men det kommer inte att räcka för att besegra Sverige på tisdagskvällen.
– Jag har sagt det många gånger, ju mer ni skriver att jag är gammal, att jag inte kan spela längre, ju mer motiverad blir jag. Och desto mer motiverad blir jag av att jobba hårdare och att tysta journalister och andra som kritiserar mig. Så sluta inte kritisera mig, det gör mig bara bättre på plan, säger han på pressträffen.

Oväntat svar

Jarmolenko fick också en högst oväntad fråga på presskonferensen. Om han och de andra spelarna i Ukraina funderade på att färga håret gult och blått om de skulle vinna EM.

Precis som England lovat att spelarna ska blondera håret som Phil Foden om man vinner EM-guld. Men Jarmolenko svarar då med att lyfta på sin keps och visa sin tunnhårighet.
– Jag är inte i den åldern att jag kan riskera mitt hår. Om jag gör något med håret så kanske det inte växer ut igen så jag vågar inte ta den risken, säger han med ett skratt.
– Men jag säger inte att det är en ful frisyr dock.

Vad tycker du om kritiken i Ukraina? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: SVT-experten Jonas Erikssons jättekritik mot Cristiano Ronaldo – rasar efter agerandet: ”Respektlöst”

Få våra nyhetsbrev!