Stora glädjebeskedet från Pia Sundhage i natt

Stora glädjebeskedet från Pia Sundhage i natt

Sveriges fotbollsdamer överträffade sig själva ännu en gång och slog ut värdnationen Brasilien efter en högdramatisk straffläggning för att nå OS-final i Rio. Inför gårdagskvällens drabbning var de flesta övertygade om att Sveriges OS skulle ta slut och förbundskapten Pia Sundhage skulle göra sin sista match.

Men nu står laget och Pia med båda fötterna i final mot Tyskland på omtalade arenan Maracaña fredag kväll. Det blir Sundhages tredje raka OS-final efter att ha vunnit två guld med USA 2008 och 2012. Och nu kan hon fortsätta som svensk förbundskapten.

56-åringens kontrakt går ut i vinter men i nattens glädje gav hon beskedet som nog alla vill höra om hon vill fortsätta även till EM 2017.
– Ja. Men man vet aldrig. Nu ska vi göra det här först. Jag är mycket bra på att vara här och nu och det är jag precis just nu också, säger Sundhage till Sportbladets utsände i Rio.

Sportbladet: Men du är mer sugen på att fortsätta nu än du var för två veckor sedan?
– Ja.

Det är heller ingen tvekan i frågan om man vänder sig till landslagskaptenen Lotta Schelin. Hon vill ha kvar sin förbundskapten till EM nästa år.
– Jag vet inte ens hur hon tänker, men den resan är redan startad. Tar vi oss vidare nu så varför inte fortsätta? Det funkar ju bra, säger Schelin till Sportbladet.

LÄS MER: Här är guldbonusen till svenska OS-hjältarna.

Se också Sundhages härliga intervju med SVT Sport här:

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.