Stjärnduons ord – som ska locka Alexis Sanchez till giganterna

Alexis Sánchez ryktas ha gjort sitt i Arsenal. Nu kommer uppgifter från Chile att yttern kan vara på väg till PSG – tack vare Dani Alves och Neymar.

Alexis Sánchez stod för en stark säsong i fjol. Chilenaren gjorde 24 mål, vilket gav honom en tredjeplats i skytteligan, och 10 assist på 38 matcher för Arsenal i ligan. Men i och med att ”Gunners” missar Champions League-spel nästa säsong ska 28-åringen uppges vilja lämna klubben, något Arséne Wenger i går enligt The Sun ska ha sagt nej till. I alla fall om det gäller en Premier League-rival.

I dag kommer nya uppgifter från brittiska Metro, som hänvisar till den chilenska tidningen El Mercurio, att Paris Saint Germain, trots den nyligen genomförda 2,2 miljarders-affären med Neymar, vara högst intresserade av att värva in Sanchez innan fönstret stänger. Dessutom skriver tidningen att både Neymar och Dani Alves, den sistnämnda som var Sanchez närmsta vän under Barcelona-tiden, försökt övertyga den chilenska yttern om att komma till den franska huvudstaden.

PSG ska vara beredda att hosta upp 50 miljoner pund, motsvarande 530 miljoner kronor, för att ro hem affären med Sanchez. Frågan är hur pass sugna Arsenal är att släppa en av sina absolut bästa spelare – särskilt när övergångsfönstret börjar gå mot sin stängda dörr.

LÄS MER: Mourinho avslöjar: Då inleds jakten för att få superstjärnan till United