Stenhårda attacken mot Zlatan, Messi och Ronaldo – från världens bästa spelare: ”Jag orkar inte längre – herregud!”

Megan Rapinoe är just nu världens bästa fotbollsspelare på damsidan.
Nu går världsstjärnan och VM-guldhjälten till rejäl attack mot herrspelarna.
– Jag orkar inte med det längre – herregud, säger Rapinoe till France Football.

På måndagskvällen blev Megan Rapinoe prisad som världens bästa fotbollsspelare på damsidan under Ballon d’Or-galan. Men amerikanskan kunde dock inte närvara på den exklusiva Fifa-galan.

”Zlatan, hjälp mig!”

Men i en intervju med France Football, som delar ut priset Ballon d’Or, får hon tala ut. Och berätta om sin stora frustration.

Megan Rapinoe, Zlatan Ibrahimovic
190707 Megan Rapinoe of USA celebrates after winning the the FIFA Women’s World Cup final between USA and Netherlands on July 7, 2019 in Lyon. Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Kod SH / 180106

Rapinoe får en fråga om hon bara har lust att skrika: ”Kom igen Cristiano (Ronaldo), Leo (Messi), Zlatan (Ibrahimovic), hjälp mig!”. Då Rapinoe så ofta tar ställning mot rasism och för jämställdhet.
– Verkligen. De här stjärnorna engagerar sig inte för någonting! (Raheem) Sterling och (Kalidou) Koulibaly, de pratar i alla fall för de har utsatts för rasism, men vem mer? Jag utmanar dem att uttrycka sig, säger Rapinoe till franska tidningen enligt Fotbollskanalen.

”Herregud, hur!?”

I intervjun med Rapinoe lyfts det fram att trion Messi, Ronaldo och Ibrahimovic kommer från enklare förhållanden och har fått kämpa sig upp hela vägen. Vilket gör Rapinoe ännu mer irriterad.
– Det gör att deras tystnad är ännu mer oförståelig! Jag blir ibland både ledsen och arg. Jag tror att de tänker: ”jag har tagit mig därifrån, jag vill inte göra livet svårt”. Herregud, hur då svårt? De har vänner, systrar och kompisar som är svarta eller gay, de måste veta att många människor lider av diskriminering. Så länge de inte blir lika förbannade som Sterling och Koulibaly av apläten, så kommer inget att förändras och de kommer att vara en del av problemet, säger amerikanskan.

Megan Rapinoe, Zlatan Ibrahimovic
191008 Zlatan Ibrahimovic at a press conference at the revealing ceremony of his statue at Stadiontorget on October 8, 2019 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92363

Rapinoe har tröttnat rejält på att världens bästa herrspelare inte engagerar sig i de viktigaste frågorna som skadar fotbollen just nu.
– Tänk er genomslaget om Cristiano Ronaldo sa: ”Det måste investeras mer pengar i damfotboll”, eller om Messi lämnade planen på grund av apläten. Det vore enormt! Domaren skulle inte våga ge honom rött kort, inte till honom, världens genom tiderna bäste fotbollspelare. Jag orkar inte med det längre, när de andra spelarna bara tröstar och det är allt. Herregud, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Trovärdiga uppgifter i England: Zlatan Ibrahimovic har bestämt sig – klar för ny klubb