Spanske stjärnspelarens oväntade hyllning till Sverige inför kvällens stekheta EM-kvalmöte

.

I kväll väntar gruppfinal mellan Sverige och Spanien i EM-kvalet.
Då kommer en rätt så oväntad hyllning från spanjorerna.
– Det laget vi håller högst, säger mittbacksstjärnan Sergio Ramos på presskonferensen.

Båda landslagen är hittills obesegrade under EM-kvalet och i kväll drabbar Spanien och Sverige samman i en ren gruppfinal i Madrid. Där vinnande laget kan ta ett starkt grepp om förstaplatsen i EM-kvalspelet.

Hyllningen till Sverige

Och på presskonferensen inför matchen visar spanjorerna sin stora respekt för Sverige och förbundskaptenen Janne Anderssons lagbygge. För det är ändå en oväntad hyllning till svenska landslaget från ett av världens bästa landslag.
– Jag hoppas Sverige har en dålig dag. Just nu är de på samma nivå som oss om man ser till deras resultat då de har vunnit mot Frankrike och slagit ut Italien. Historiskt sett är vi bättre, men så är det inte längre. Jag hoppas vi har en bra dag, de har en dålig dag och att vi kan gå hem nöjda. Jag hoppas att vi får med oss publiken och att de hjälper oss och pushar oss fram. Jag vill gärna att det kommer mycket åskådare och lyfter oss i morgon, säger Spaniens förbundskapten Robert Moreno på presskonferensen enligt SportExpressen.

Sergio Ramos, Sverige
190609 Sergio Ramos of the Spanish national football team during a press conference on June 9, 2019 in Madrid.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87971

Sergio Ramos hyllning

Även mittbacksstjärnan och lagkaptenen Sergio Ramos visar en tydlig respekt för Sverige inför kvällens viktiga drabbning.
– Vi har så klart tittat på Sverige och vet att det är det svåraste laget i gruppen och det laget vi håller högst. De har väldigt snabba spelare när det gäller kontringsspelet. Vi har tittat på svagheter och deras styrkor och vi hoppas att de har en sämre dag, säger Ramos på presskonferensen.

Sergio Ramos, Sverige
190607 Alexander Isak of Sweden celebrate with Sebastian Larsson and Robin Quaison after 3-0 during the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Malta on June 7, 2019 in Stockholm.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87965

”Stockholmssyndrom”

Spanjorerna vill även gå så långt som att jämföra sina motståndare med Stockholmssyndromet(!).
– De är inte favoriter, det är vi som spelar hemma, men om jag ska vara allvarlig har jag analyserat dem i 8-10 matcher och några träningar och för varje gång tycker jag att de blir bättre. Det är lite av ett Stockholmssyndrom. Sverige är väldigt bra lag, säger förbundskaptenen Moreno.

LÄS MER: Landslaget avslöjar: Därför vägrar Robin Olsen att prata med media!

Landslaget rasar efter Spaniens fräcka kupp – skickar protest till Uefa: ”Inte acceptabelt”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);