Solo får stenhårt straff efter hånet mot Sverige

Solo får stenhårt straff efter hånet mot Sverige

Sveriges fotbollsdamer stod för en riktig bragd när man som uträknade slog ut storfavoriten USA i kvartsfinalen under OS i Rio. Vilket ledde till rejäl ilska hos amerikanerna och stjärnmålvakten Hope Solo gick till attack.
– Jag tycker att vi mötte ett gäng fegisar. Jag tror inte att de går längre i turneringen, var en av hennes kommentarer.

Men Sverige gick längre och lämnade Rio med ett OS-silver. Solo gick även ut i efterhand för att förklara att hon var en dålig förlorare och att orden hade tagits ur sitt sammanhang.

Trots det straffas Solo nu stenhårt av det amerikanska fotbollsförbundet. Målvakten stängs av från landslagsspel i sex månader för sin osportsliga attityd.
– Det är oacceptabelt. Uppförandet är inte i nivå med det som vi kräver från en landslagsspelare. Bortom arenor och resultat så handlar OS om fair play och respekt, säger förbundsordföranden Sunil Gulati enligt nyhetsbyrån AP.
– Med tanke på tidigare incidenter med Hope, tillsammans med samtal vi haft med henne, tycker vi att detta är en lämplig disciplinär åtgärd, fortsätter Gulati.

Solo, som tidigare varit avstängd från landslaget efter att hennes man kört rattfull och hon suttit bredvid, har gått ut i sociala medier för att uttala sig om avstängningen.
”Jag har dedikerat mitt liv till det amerikanska landslaget under 17 år och tagit jobbet som elitidrottare på det enda sättet jag vet – genom passion, kontinuitet och hänsynslös bestämdhet att bli den bästa målvakten i världen. Jag skulle inte kunna vara den spelaren jag är utan att vara den personen jag är, även när jag inte har tagit de bästa besluten eller sagt de rätta sakerna”, skriver en ledsen Solo.

Även kontraktet med klubben Seattle Reign rivs och Solo får tre månaders lön som avskedsvederlag.
– Representanter från Seattle Reign vill inte kommentera ärendet nu men säger att de talar med Hope och företrädare från amerikanska fotbollsförbundet, svarar klubben enligt amerikanska medier.

LÄS MER: Så hyllas Sverige efter sitt historiska OS-silver.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.