Skrälluppgifter: PSG har tröttnat och vill sälja Neymar till reapris(!) – och en klubb är toksugen

Skrälluppgifter: PSG har tröttnat och vill sälja Neymar till reapris(!) – och en klubb är toksugen

Neymars vara eller icke vara i PSG har varit diskuterat.
Nu tycks den franska klubben ha bestämt sig för att sälja storstjärnan.
Dessutom till ett riktigt fyndpris.

När Neymar lämnade Barcelona för PSG var det en av de mest oväntade och omtalade övergångarna någonsin. Dels för att han var en av världens bästa spelare, som lämnade för en betydligt mindre anrik klubb, och dels för den häftiga övergångssumman.

Stora skadeproblem

Brassen kostade hela 2,2 miljarder kronor, vilket fortfarande är ett transferrekord som inte är slaget. Neymar har också varit en nyckelspelare i den franska storklubben, men han har även haft enorma skadebekymmer och missat närmare 50 procent av PSG:s samtliga matcher sedan han anslöt.

Neymar, PSG
180702 Neymar of Brazil during the FIFA World Cup round of 16 match between Brazil and Mexico on July 2, 2018 in Samara. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92081

Och han har ständigt ryktats bort från klubben. I somras uppgavs det vara riktigt nära, då han ville tillbaka till Barcleona, och den spanska klubben var rejält sugna – men till slut drog sig ur på grund av övergångskostnaden.

Vill sälja – i reapris

Men i sommar kan flytten mycket väl bli av. Enligt ESPN har PSG nämligen tröttnat på Neymars skadeproblem och bristande professionalism – och kan tänka sig att sälja för ”bara” 1,5 miljarder kronor.

180622 Neymar of Brazil celebrates after scoring 2-0 during the FIFA World Cup group stage match between Brazil and Costa Rica on June 22, 2018 in Sankt Petersburg. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Inte smågrus direkt, men i sammanhanget – och med tanke på hur mycket Neymar kostade för bara tre år sedan – så är det ett fyndpris. Neymar har, på 52 ligamatcher i Frankrike, gjort hela 47 mål och 27 framspelningar.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!