Skandaltifot som skakar om hela fotbollsvärlden – här är bilderna som väcker ren avsky

Skandaltifot som skakar om hela fotbollsvärlden – här är bilderna som väcker ren avsky

Helgens titelavgörande i Sudan har väckt starka reaktioner i hela fotbollsvärlden.
På grund av det helt osmakliga skandaltifot som hemmafansen visade upp.
Nämligen en hyllning till Adolf Hitler…

Det är inte ofta fotbollen i Sudan väcker stora rubriker i resten av världen. Men nu har den avgörande titelmatchen i landet väckt väldigt starka reaktioner – och det var inte för vad som hände på planen.

Under den avgörande titelmatchen mellan Al Hilal Omdurman och Al Merrikh valde hemmafansen att gå helt över gränsen. Med ett osmakligt skandaltifo inför matchen.

Allra mest osmakliga tifot

Al Hilal-fansen valde nämligen en nazihyllning som tema för sitt matchtifo. Med en enorm avbild av Adolf Hitler och banderoll med texten ”Holocaust” (”Förintelsen”) valde supportrarna att rama in stämningen på det allra mest osmakliga sättet.

Anledningen till tifovalet ska ha varit för att reta upp motståndarfansen i Al Merrikh som kallas för ”The Zionists”. Själva sionismen är en nationalistisk rörelse som strävar efter judarnas återtåg till Israel.

Startat en utredning

Nu har organisationen Fare, som kämpar för antidiskriminering och social integration i fotboll, satt igång en utredning mot Al Hilal-fansen för att undersöka det så osmakliga tifot som fått hela fotbollsvärlden att häpna.

Själva matchen vann Al Hilal med 2-0 och vann då även ligatiteln för 26:e gången, flesta av alla fotbollsklubbar i Sudan.

LÄS MER: Mourinhos tillrättavisning av Zlatan – efter comebacken: ”Vi dödar varandra”

Se skandaltifot här:

https://www.youtube.com/watch?v=YBb1wDIev5M